Yılsonu Kira Artış Oranları Belli Oldu! Aralık 2020 Kira Zam Hesaplama Ekranı

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da netleşti. TÜİK tarafından ilan edilen TEFE TÜFE rakamlarına göre 12 aylık kira artış oranı ve Aralık 2020 zam tutarı şöyle;.
Yılsonu Kira Artış Oranları Belli Oldu! Aralık 2020 Kira Zam Hesaplama Ekranı

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da netleşti. TÜİK tarafından ilan edilen TEFE TÜFE rakamlarına göre 12 aylık kira artış oranı ve Aralık 2020 zam tutarı şöyle;

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK gün içerisinde Kasım ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre enflasyon oranları son dönemlerin en yüksek rakamlarına ulaştı. Enflasyon oranlarının yükselmesinin ardından kira artış oranlarına ilişkin detaylarda netlik kazandı.



ARALIK AYI KİRA ARTIŞ ORANLARI



Türkiye genelinde milyonlarca kiracı, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarını yakından takip etti. Önümüzdeki dönemlerde ev sahipleriyle zam pazarlığına oturacak olan kiracılar için yılsonu enflasyon oranları, en fazla yüzde kaç zam yapılacağını belirlenmesi için önemliydi. Enflasyon oranlarının yüksek çıkması zam oranlarına da yansıdı.



Kira artış, zam oranları TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi rakamlarından TEFE değerine göre belirleniyor. 12 aylık süreç için uygulanacak olan zam oranları yeni açıklanan TÜFE rakamlarına göre şu şekilde olacak.



Artış Oranları



TÜİK tarafından açıklanan oranlarda; TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre %13,19, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,03 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,04 artış gerçekleşti.



Enflasyon Oranlarına Göre Kira Artış Hesaplama



Aralık ayı kira artış oranı yüzde 12.04 oranında gerçekleşti.



Konut Kirası: 1.000 Lira



TÜİK TEFE TÜFE Aralık 2020 Kira Artış Oranı: % 12.04



Aralık 2020 Ayı Kira Zammı Tutarı: 120



Aralık 2020 Ayı Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.120 TL



Emlak365.com