YKS Sonuçları Öncesi Üniversite Öğrencileri İçin İl İl Kiralık Daire Fiyatları 2020 Listesi! İşte Üniversite Olan İllerde Kira Ücretleri

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken korana virüs salgını nedeni ile aileler bu sene kalabalık öğrenci yurtları yerine çocukları için uygun fiyatlı, ucuz kiralık daire arayışı içerisine girdiler.
YKS Sonuçları Öncesi Üniversite Öğrencileri İçin İl İl Kiralık Daire Fiyatları 2020 Listesi! İşte Üniversite Olan İllerde Kira Ücretleri

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken korana virüs salgını nedeni ile aileler bu sene kalabalık öğrenci yurtları yerine çocukları için uygun fiyatlı, ucuz kiralık daire arayışı içerisine girdiler. Özellikle de öğrenci apart daire ve 1+1 kiralık ucuz daire arayışlarında büyük bir artış yaşandı. Öğrenciye eşyalı kiralık daire ilanları sayısında da artış yaşanırken üniversiteye yakın kiralık daire ilanları daha fazla ilgi görmeyi sürdürdü. İşte üniversite öğrencileri için üniversite olan şehirler ve bu şehirlerdeki kiralık daire fiyatları!

Üniversite öğrenimi için yaşadığı şehirden başka bir şehre gitmek zorunda kalacak olan öğrenciler ve aileleri tarafndan kiralık daire ilanları arayışları hız kazandı.



KORANA VİRÜS SALGINI ÖĞRENCİLERİN TERCİHİNİ DEĞİŞTİRDİ, 1+1 KİRALIK DAİRE ARAYIŞI ARTIŞ GÖSTERDİ!



Türkiye'yi de etkisi altına alan korana virüs salgını sonrasında herkesin olduğu gibi üniversite öğrencileri ve ailelerin de kiralık daire tercihleri değişti.



Eskiden çocuğu üniversiteyi kazanan aileler ilk olarak yurt arayışına girerken korana virüs salgını sonrasında ise aileler çocuklarının kalabalık yurtlarda kalarak hastalık riski altında kalmasından endişe ettikleri için ucuz kiralık daire arayışına girişti.



Hatta çoğu aile çocuğu için tek başına kalabileceği apart daire ya da 1+1 daire gibi evler aramaya başladı. Çoğu şehirde henüz kesin kayıt işlemleri başlamamasına rağmen emlakçılar kiralık daire aramalarının arttığnı dile getirirken çocuğunun puanına göre yerleşeceği üniversiteden emin olan ailelerin kesin sonuçların açıklanmasının ardından talepte yaşanabilecek artış nedeniyle ev bulamama riskine karşı kapora ödedikleri bilgisini veriyorlar.



YKS Sonuçları Öncesi Üniversite Öğrencileri İçin İl İl Kiralık Daire Fiyatları 2020 Listesi! İşte Üniversite Olan İllerde Kira Ücretleri



ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN UCUZ KİRALIK DAİRE OLAN İLLER HANGİLERİ?



Türkiye'de toplam üniversite sayısı her sene açılan yeni üniversiteler ve bölümler ile artmaya devam ediyor.



Üniversite yerleştirme sonuçları için geri sayım hız kazanırken sonuçların kesin olarak açıklanması ile beraber üniversite bulunan illerde ne yazık ki kiralık daire fiyatları artıyor.



Bir anda öğrenciler tarafından gelen yoğun talep sonrası kiralık daire sayısı hızla düşerken azalan kiralık daire sayısı ve artan kiralık daire talebi ile beraber ne yazık ki fiyatlarda da dalgalanma yaşanıyor.



Toplam üniversite sayısı bakımından 4 büyük ilimiz öne çıkarken özellikle İstanbul sahip olduğu 58 üniversite ile en çok öğrenci ağırlayan şehir olarak öne çıkıyor. Türkiye'de toplam 118 üniversite bulunurken İstanbul'da 58 üniversite çok sayıda bölüm ile her sene öğrencilerin en çok tercih ettikleri şehir olmayı başarıyor.



İSTANBUL'DA KİRALIK DAİRE FİYATLARI NE KADAR?



İstanbul emlak sektöründe Türkiye'nin en pahalı şehri olarak öne çıkarken en uygun kiralık daire fiyatları Esenyurt bölgesinde yer alıyor. İstanbul Esenyurt kiralık daire fiyatları en düşük 900 liradan başlarken 2 bin liraya kadar yükseliyor.



İstanbul'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri şehirler arasında Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Fatih, Osmanbey gibi ilçeler öne çıkarken ne yazık ki bu semtlerde ortalama kiralık daire fiyatları 2 bin lira ila 3 bin lira arasında değişiyor.



Eyüp, Küçükçekmece, Zeytinburnu ve Bahçelievler ise 1.500 liralık ortalama kiralık daire fiyatları ile ekonomik kiralık daire arayan öğrencilere hitap ediyor.



ANKARA'DA ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN EN UCUZ KİRALIK DAİRE HANGİ İLÇEDE?



Üniversite eğitimi için Ankara'yı tercih eden öğrenciler için kiralık daire fiyatları ise 3 bin liraya kadar çıkabiliyor.



Ankara toplam 18 üniversite ile en çok öğrenci barındıran iller arasında yer alırken öğrenciler ağırlıklı olarak Kızılay, Bahçelievler, Kolej, Gölbaşı ve Dikimevi bölgelerinde yoğunlaşıyor. Bu bölgelerde kiralık daire fiyatları en düşük bin 500 TL ve 3 bin TL arasında değişiyor.



YKS Sonuçları Öncesi Üniversite Öğrencileri İçin İl İl Kiralık Daire Fiyatları 2020 Listesi! İşte Üniversite Olan İllerde Kira Ücretleri



İZMİR'DE ÖĞRENCİLERE KİRALIK DAİRE FİYATLARI EN UCUZ NE KADAR?



Üniversite eğitimi için İzmir'de tercih kılan öğrencilere hitap eden 7 üniversite bulunurken öğrenciler Çiğli, Bornova, Urla, Gaziemir ve Buca gibi bölgelerde kiralık daire ararken bu bölgelerde kiralık daire fiyatları bin 650 lira ila 2 bin 500 lira arasnıda değişiyor.



BURSA'DA KİRALIK DAİRE FİYATLARI YÜZDE 20 ARTTI!



Öğrencilerin tercih ettikleri bir diğer şehir olan Bursa'da kiralık daire fiyatları yüzde 20 oranında zamlanırken tercih döneminin başlaması ile beraber ne yazık ki öğrencilere kiralık daire fiyatları için artışın devam edeceği belirtiliyor.



Emlak365.com