Yüksek Faiz Engeline Rağmen İnşaat Sektörü Ciro Endeksi Yükseldi!

TÜİK Ciro Endeksleri, Şubat 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de toplam ciro Şubat ayında yüzde 30,4 oranında artış gösterirken inşaat sektörü ciro endeksi de yaşanan yükselişi destekledi.
Yüksek Faiz Engeline Rağmen İnşaat Sektörü Ciro Endeksi Yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Ciro Endeksleri, Şubat 2021 raporu yayımlandı. Finans piyasaları tarafından merakla beklenen ciro endeksi verilerine göre olumlu gelişmeler yaşandı.

Şubat ayında pandemi nedeni ile alınan kısıtlama kararları ve yükselen kredi maliyetlerine rağmen ciro endeksi 2020 yılının Şubat ayına oranla yükseliş gösterdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ CİRO ENDEKSİ ŞUBAT 2021

TÜİK Ciro Endeksleri Şubat 2021 raporu verilerine göre sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi Şubat ayında yıllık yüzde 30,4 oranında artış gösterdi.

Alt sektör gruplarına göre endeks verileri incelendiğinde 2021 yılınını Şubat ayında yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 37,7 oranında artış gösterirken, inşaat ciro endeksi yüzde 18,7 oranında, ticaret ciro endeksi yüzde 32,8 oranında, hizmet ciro endeksi ise yüzde 11,3 oranında artış gösterdi.

Yüksek Faiz Engeline Rağmen İnşaat Sektörü Ciro Endeksi Yükseldi!

Aylık bazda açıklanan veriler incelendiğinde ise sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi Şubat ayında aylık yüzde 1,0 oranında artış gösterdi.

2021 senesinin Şubat ayında bir önceki aya oranla inşaat ciro endeksi aylık bazda yüzde 5,6 oranında, ticaret ciro endeksi yüzde 1,0 oranında, hizmet ciro endeksi yüzde 3,5 oranında artış gösterdi. Sanayi sektörü ciro endeksi ise aylık bazda kayıp yaşayan tek sektör oldu ve yüzde 0,5 azaldı.

Aylık bazda en fazla artış ise yüzde 5,6 oranı ile inşaat sektöründe yaşandı. İnşaat sektöründe yaşanan artışın nedenleri 2020 senesinde pandemi etkisi ile yaşanan büyük kayıp gösterilirken 2021 senesinde yaşanan moralli başlangıcın olumlu etkileri olduğu da belirtildi.