Yükselen Konut Kredisi Faiz Oranları Ev Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyaları sonrası artan talep konut fiyatlarına zam olarak yansımıştı. Aradan geçen zaman sürecinde kamu bankaları konut kredisi kampanyasını güncelledi ve kredi faiz oranları yükseldi. Peki, konut fiyatları bu hamle sonrası nasıl etkilenir, ev fiyatları düşecek mi, konut fiyatlarına zam var mı?
Yükselen Konut Kredisi Faiz Oranları Ev Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken kredi paketinde yüzde 1 olarak kabul edilen psikolojik eşiğin aşılması ile beraber gözler azalan talep ile beraber konut fiyatlarına çevrildi. Konut fiyatları düşecek mi, ne zaman düşer?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında alım için harekete geçtikleri anda yükselen konut fiyatları ile büyük bir şok yaşamıştı.



KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ, EV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?



Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükselişin ardından gözler konut fiyatlarına çevrildi.



Faiz oranlarının yükselmesi ile beklendiği üzere konuta olan yoğun talepte azalma yaşandı. Talebin yeniden daralması ile beraber konut fiyatlarına olan etki merak konusu oldu. Faizler düştüğü dönemde yükselen konut fiyatlarının talepte yaşanan daralma ile düşmesi ve evlerin ucuzlaması bekleniyor.



Gayrimenkul sektöründe konut fiyatları konuta olan talep ve arz dengesi üzerinden belirlenirken artan konut talebi ile konut projelerinin yeniden raflardan indirilerek üretime başlaması konutta arz sorununu ortadan kaldırırken talep konusunda da azalma yaşanması ile beraber konut fiyatlarında düşüş yaşanabileceği belirtiliyor.



Özellikle de konut fiyatlarına fahiş zam yapan ev sahiplerinin düzeltme hareketi ile indirim yapması ve konut fiyatlarında normalleşme yaşanması bekleniyor.



Emlak365.com