Yusufeli Barajı ve HES Şantiyesi Sahasında Korana Virüs Vakaları Artınca Tedbirler Arttırıldı

Korana virüsün ortaya çıkmasının ardından devlet eli ile yürütülen inşaat alanları ve şantiyelerde ilave tedbirler alarak çalışmalar devam ettirilmişti.
Yusufeli Barajı ve HES Şantiyesi Sahasında Korana Virüs Vakaları Artınca Tedbirler Arttırıldı

Korana virüsün ortaya çıkmasının ardından devlet eli ile yürütülen inşaat alanları ve şantiyelerde ilave tedbirler alarak çalışmalar devam ettirilmişti. Yusufeli Barajı ve HES Şantiyesinde korana virüs vaka sayısında artış yaşanması üzerine işçiler panik yaşarken şantiyede yeni ilave önlemlerin alındığı ilan edildi.

Covid 19 vaka sayının artış gösterdiği Yusufeli Barajı ve HES Şantiyesinde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yeni ilave önlemler alındığı açıklandı.



İŞÇİLER ŞANTİYE ÖNÜNDE TOPLANDI, DAHA SAĞLIKLI BİR ÇALIŞMA ORTAMI TALEP ETTİLER!



İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları için açıklama yapılacağı esnada Yusufeli Barajı ve HES Şantiyesi sahasında çalışan işçiler toplanarak yaşanan artıştan duydukları kaygıyı dile getirerek kendilerine daha güvenilir bir çalışma ortamı sunulmasını talep ettiler.



Yaşan gelişmeler üzerine kurul tarafından yapılan açıklamada ise Yusufeli Barajı ve HES şantiyesi ile Yusufeli Barajı Rölekasyon yolları ve köy yolları şantiyelerinde çalışan işçiler arasında vaka sayısında artış yaşandığının tespit edildiği belirtilerek:



Şantiye dışından tedarik amaçlı giriş yapan araç şoförleri ve yardımcılarının belirlenen alanlar dışında bulunmamasına ve şantiye içerisinde hiç kimse ile temasa geçmemesine,



Şantiyede çalışan kişilerin bu alanlarda kendileri için hazırlanan yerlerde kalmalarına,



Şantiyeden izinli olarak dışarı çıkan kişilerin izin dönüşünde göreve başlamadan şantiyede 7 gün izolasyon altında tutulmalarına,



Bu sürenin sonunda ise sürüntü örneği alınmasına, sürüntü örnek sonuçlarının belli olmasına kadar izolasyonda kalmaya devam etmesine, çıkan test sonucuna göre iş başı yapmalarına veya sağlık kuruluşuna yönlendirilmelerine karar verildi.



Verieln kararlara uygmayan kişilerin idari ceza ve para cezasına çarptırılacağı açıklanırken denetimlerin ise Artvin Valiliği yetkilileri tarafından yapılacağı duyuruldu.



Emlak365.com