Zorunlu Deprem Sigortası Yaptıranların Sayısı Arttı! Her 2 Konuttan Birinin DASK Poliçesi Var

Aktif fay hatları nedeni ile deprem riski yüksek olan ülkeler arasında yer alan Türkiye 1999 yılında yaşanan büyük deprem felaketi sonrası Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasına geçmişti.
Zorunlu Deprem Sigortası Yaptıranların Sayısı Arttı! Her 2 Konuttan Birinin DASK Poliçesi Var

Aktif fay hatları nedeni ile deprem riski yüksek olan ülkeler arasında yer alan Türkiye 1999 yılında yaşanan büyük deprem felaketi sonrası Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasına geçmişti. Aradan geçen süre zarfından DASK yapılan konut sayısı 10 milyona yaklaşırken her iki konuttan birinin poliçesi olduğu ilan edildi. Hedef ise her konutu depreme karşı sigorta güvencesi altına alabilmek. Detaylar haberimizde...

Türkiye 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan büyük depremle sarsılmış, 18 binden fazla vatandaşımız ne yazık ki yıkılan binaların enkazı altında kalarak canını yitirmiş, büyük bir ekonomik yıkım yaşanmıştı.



TÜRKİYE DEPREME HAZIRLANMAK ZORUNDA!



Depremin 21. yılında ne yazık ki Türkiye halen zorunlu olarak görülen kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlayamazken bu konuda çalışmalar hız verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.



1999 yılında yaşanan büyük depremin ardından depremin ortaya çıkaracağı maddi kayıpların telefi edilmesini sağlamak adına zorunlu hale getirilen DASK uygulamasında ise açıklanan son rakamlar memnuniyet yarattı.



Zorunlu hale getirilmesine rağmen bazı kişilerin halen yaptırmamakta ısrar ettiği DASK ile olası bir depremde meydana gelecek olan maddi zararların telafi edilmesi amaçlanıyor. Konu hakkında açıklama yapan DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler son 20 sene içerisinde yaşanan depremler sonrası maddi kayıp yaşayan kişilere 394 milyon liralık ödeme yaptı.



Güler "Bugün DASK 25 milyar TL toplam hasar ödeme gücüne sahip. Bu, depremlerin neden olduğu maddi hasarın yönetimi açısından ülkemiz adına çok büyük bir avantaj. Bugün Türkiye'de her iki konuttan biri sigortalı. Bizim hedefimiz ise tüm konutları depreme karşı güvence altına almak" diyerek bugün Türkiye'de toplam sigortalı konut sayısının 10 milyona yaklaştığını belirterek her 2 konuttan birini güvence altına aldıklarını amaçlarının ise tüm konutları sigorta şemsiyesi altına almak olduğunu söyledi.



Emlak365.com