Züğürt Ağa Köyünü Satışa Çıkardı, Yeşil Vadi Adı Verilen Satılık Köy İçin İstenen Fiyat Dudak Uçuklattı!

6 bin dönüm üzerine kurulu bulunan köy mezrasında yaşayacak kimse bulamayan toprak sahibi köyünü satışa çıkardı. Erzurum'da bulunan 6 bin dönümlük dev mezrayı satışa çıkaran kişi satışa olan talebi arttırmak için Züğürt Ağa kılığına girdi ve ulusal basına konu olmayı başardı.
Züğürt Ağa Köyünü Satışa Çıkardı, Yeşil Vadi Adı Verilen Satılık Köy İçin İstenen Fiyat Dudak Uçuklattı!

Köylerden şehre göç tüm hızı ile devam ederken özellikle de şehir merkezlerinden son derece uzak olan büyük mezralar yavaş yavaş boşalmaya başladı. Benzer bir olayda Erzurum'da meydana geldi. Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesinde bulunan 6 bin dönümlük arazi satışa çıktı.

YEŞİL VADİ SATIŞTA! 10 MİLYON LİRA VEREN KÖYÜN YENİ AĞASI OLACAK

1993 senesinde satışa çıkarılan 6 bin dönümlük araziyi satın aldığını belirten C.Ş. o tarihte köyde yaşayan 30 hane olduğunu belirtirken zamanla köyde yaşayan kişilerin göç ettiklerini söyledi. İnsanların gitmesine rağmen merada hayvancılık yapmaya devam ettiğini belirten C.Ş. daha sonra yalnılzılktan sıkıldığını belirterek Yeşil Vadi adını verdiği köyden komşu köye taşınma kararı aldı.

Çiftlik Mahallesine taşınan C.Ş. her gün saatlerde yol gitmekten yorulduğunu belirterek köyünü satışa çıkardı.

KÖYÜNÜ SATMAK İÇİN ZÜĞÜRT AĞA GİBİ GİYİNMEYE BAŞLADI!

Yapmış olduğu açıklamasında 1985 senesinde çekilen Züğürt Ağa filminden etkilendiğini belirten C.Ş. köyünü satmak için her yolu denediğin i belirterek en son çare olarak ta Züğürt Ağa filmindeki Şener Şen gibi giyindiğini ve kendisine birde at aldığını söyleyerek haberin duyulması ile teklif vrene kişilerin sayılarında artış olduğunu söyledi.

Köyünü toplam 10 milyon liraya satışa çıkaran C.Ş. şimdiye kadar 8 milyon liraya kadar telif aldığını belirterek arazinin hayvancılık için uygun olduğunu ancak kendisinin maddi olarak böyle büyük bir yatırım yapmaya yetecek birikime sahip olmadığını belirterek yatırımcılara seslendi.