1 Mayıs 2021 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı

Resmi Gazete'nin 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü yayınlanan sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları yayımlandı. Buna göre 3 Bakan Yardımcısı atanırken 1 de Genel Müdür görevden alındı.
1 Mayıs 2021 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları yayımlandı. Yapılan bilgilendirmeye göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 1 ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 2 Bakan Yardımcısı Atandı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da bir Genel Müdür görevden alındı.

3 BAKAN YARDIMCISI ATANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı atama kararına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına İsmail Ergüneş'in ataması yapıldı. Yine aynı kararda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Ahmet Erdem ile Prof. Dr. Lutfihak Alpkan atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber ilgili Bakan Yardımcılarının görevleri resmen başladı.

1 GENEL MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan atama kararı ile bir de görevden alma gerçekleşti. Yayımlanan kararda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç da görevden alındı. Murat Salim Tokaç'ın görevden alınmasının Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4. maddesi gereği yapıldığı bildirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın iki bakanlığa bölünmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmuştu. Bu bakanlıklara iki yeni bakan olarak Vedat Bilgin ve Derya Yanık atanmıştı. Gerçekleşen bu yeni yapılanma ile bakanlıklarda da yeni kadrolar kurulmaya başlandı. Atanan Bakan Yardımcıları bu kapsamda görev yapacaklar.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ilerleyen günlerde yeni atamaların yapılabileceği bildirildi. İki bakanlığın yeniden dizayn edilecek olması hızlı bir atama sürecinin gerçekleşme ihtimalini de arttırdı. Siyaset kulislerinde bu konuda değerlendirmeler şimdiden yapılmaya başlandı.