100 yıl sonra kavurucu sıcaklar geri geldi: Takvim Mayıs'ı, termometre Ağustos'u gösterdi!

Türkiye'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bazı illerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkarken uzmanlar Mayıs ayında Temmuz'un yaşandığını ifade ediyor.
100 yıl sonra kavurucu sıcaklar geri geldi: Takvim Mayıs'ı, termometre Ağustos'u gösterdi!

Mayıs ayının ilk iki haftası kış mevsimini aratmazken son iki haftasında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Bazı illerde termometreler 40 dereceyi gösterirken, geçtiğimiz Pazar günü İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte son 100 yılın en sıcak mayıs günü yaşandı.

Mayısın son gününde de etkisini yoğun bir şekilde hissettiren sıcaklıklar sebebiyle termometreler 35 derecenin üzerine çıktı. Meteoroloji Danışmanı Esra Bayhan, sıcaklıkların bir süre daha mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ifade etti.

Mayıs ayında termometreler 40 dereceyi gösterdi!

29 Mayıs Pazar günü İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir'de son yüzyılda mayıs ayında görülen en yüksek sıcaklıkları ölçüldü. Uzun süredir soğuk havaların etkisi altına aldığı İstanbul'da, 100 yıl sonra ilk kez termometreler mayıs ayında 34,5 dereceyi gösterdi. Nem ve rüzgarın etkisiyle ise hissedilen sıcaklık 39 dereceye kadar çıktı.

Mayıs ayında Temmuz yaşanıyor!,

Hava durumunu değerlendiren Bayhan, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığının altını çizerek şu an Temmuz ve Ağustos değerlerinin yaşandığını, özellikle de Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların hızlı bir şekilde yükseldiğini söyledi.

100 yıl sonra kavurucu sıcaklar geri geldi: Takvim Mayıs'ı, termometre Ağustos'u gösterdi!

Türkiye genelinde sıcaklıkların bir süre daha bu şekilde gideceğini söyleyerek, bugünden itibaren bazı bölgelerde birkaç derecelik düşüş yaşanacağını ancak Ege ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 35 derece civarında devam edeceğini aktardı.

Sağanak yağışlara dikkat!

İlerleyen günlerde kuvvetli yağışların görülebileceğine dikkat çeken Bayhan, halk arasında kırkikindi yağışları adı verilen dolu bırakan, kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların bir süre daha etkili olacağını ifade etti.