12 ilde Gürz-5 operasyonu 76 mağara imha edildi

İçişleri Bakanlığı düzenlediği yeni operasyon kapsamında 12 ilde terör örgütüne büyük darbe vurdu. Terör inleri yerle bir oldu.
12 ilde Gürz-5 operasyonu 76 mağara imha edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ederken bu sabah terör örgütlerine yönelik olarak düzenlenen operasyon ilan edildi. Bakan Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu duyurusunda 12 ilde terör unsurlarına yönelik olarak operasyon düzenlendiğini ilan etti.

GÜVENLİK GÜÇLERİ TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE VURDU!

Bakan Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "12 ilde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin yaz aylarında kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik düzenlenen “GÜRZ-5" operasyonlarında 76 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi" ifadelerine yer verdi.

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamasında düzenlenen operasyonlarda 315 Tim ve 3.969 Jandarma personeli ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin kullandıldığı belirtti. Operasyonların düzenlendiği iller olarak Şırnak, Hakkâri, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Muş, Tokat, Hatay ve Tunceli olarak sıralandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonların aralıksız olarak devam edeceği ifade edilirken Bakan Yerlikaya operasyonlara katılan kahraman askerlerimize teşekkürlerini sundu. Operasyonlarda kış hazırlığı yapan hain terör örgütüne büyük darbe vurulmuş oldu.

Genel Yayın Yönetmeni