13 14 Şubat Cumartesi Pazar Açık Nöbetçi Noter Var Mı?

Nöbetçi noter uygulaması vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Hafta içinde işinden izin alamayan ve noter işlemlerini tamamlayamayan vatandaşlar, nöbetçi noter uygulaması kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri tüm noter işlemlerini tamamlıyorlardı.
13 14 Şubat Cumartesi Pazar Açık Nöbetçi Noter Var Mı?

Nöbetçi noter uygulaması vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Hafta içinde işinden izin alamayan ve noter işlemlerini tamamlayamayan vatandaşlar, nöbetçi noter uygulaması kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri tüm noter işlemlerini tamamlıyorlardı. Geçtiğimiz yıl uygulamaya giren nöbetçi noter uygulaması daha sonra pandemi sürecine takıldı.

Pandemi sürecinde kamu kurumlarının çalışma saatlerine yönelik düzenlemelerden noterlerde etkilendi. 2020 yılında yapılan düzenlemeler kapsamında nöbetçi noter işlemlerine ara verildi. Pandemi sürecinin ilk etkilerinin geçtiği ve kamu kurumlarının normal çalışma saatlerinde döndüğü bu günlerde nöbetçi noterlere dair son gelişmeler merak ediliyor.

NÖBETÇİ NOTERLER YENİDEN AÇILDI MI?

2020 yılında alınan karar kapsamında nöbetçi noterler çok uzun süre kapalı kaldılar. Vatandaşlar tüm kamu kurumlarının çalışma saatlerinde yapılan düzenlemelerin ardından bu düzenlemelerin noterlere de uygulanıp uygulanmadığını araştırıyorlar. Türkiye Noterler Birliği resmi internet sitesi üzerinden yayımlamakta olduğu basın açıklamasında nöbetçi noterlerin son durumuna ilişkin bilgi veriyor. Kurumun web sayfasında yer alan nöbetçi noter sorgulama ekranında, nöbetçi noter uygulamasına pandemi nedeniyle ara verildiği yazıyor.

Türkiye Noterler Birliği nöbetçi noterlere ilişkin paylaşımında, "​Ülkemiz genelinde alınan Koronavirüs tedbirleri kapsamında, nöbetçi noterlik uygulaması ikinci bir karara kadar ertelenmiştir. Hafta içi verilen noterlik hizmetlerinde ise herhangi bir değişiklik yoktur. Bilgilerinize sunarız." ifadelerini paylaştı.

NÖBETÇİ NOTERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Nöbetçi noter uygulaması vatandaşlar tarafından ilgi görmüş ve yoğun bir şekilde kullanılmıştı. Halen araştırılan nöbetçi noter uygulamasına ilişkin Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliğinden açıklama bekleniyor. Yapılacak resmi duyuru ile açılması beklenen nöbetçi noterlere dair son açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den geldi. Bakan Gül 2020 yılı içerisinde yaptığı konuşmasında salgında iyileşme etkileri başladığında nöbetçi noterlerin açılacağını ilan etmişti.

Emlak365.com