15 Milyarlık Mirasını Çağdaş Yaşam Derneğine Bırakmıştı! Huysuz Virjin'in Vasiyetine İtiraz Edildi

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren ve Huysuz Virjin ismi ile sahnelere yıllarını veren Seyfi Dursunoğlu 17 Temmuz 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti.
15 Milyarlık Mirasını Çağdaş Yaşam Derneğine Bırakmıştı! Huysuz Virjin'in Vasiyetine İtiraz Edildi

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren ve Huysuz Virjin ismi ile sahnelere yıllarını veren Seyfi Dursunoğlu 17 Temmuz 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti. Evlenmeyen ve çocuğu olmayan Seyfi Dursunoğlu'nun mirası da merak konusu olmuştu. 9 yeğeni olan ünlü ismin sahip olduğu 15 milyar liralık mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bırakmıştı.

2 YEĞENİ MİRASA İTİRAZ DAVASI AÇTI!

18 sene boyunca devlet memuru olarak çalışan Seyfi Dursunoğlu 1970'li yıllar itibari ile memurluktan ayrılarak sahnelere giriş yaptı. Uzun süre sahne şovları ile adından söz ettiren ve ekranların sevilen bir ismi olarak adından söz ettiren ünlü isim 2000'li yıllarda sahnelerden ekranlara transfer oldu. Uzun süre Huysuz Şov programı ile üst sıralarda yer alan ünlü isim ardından "Benzemez kimse sana" isimli yarışmada sunuculuk yaptı.

Pek çok reklam filminde de sahne alan Huysuz Virjin yıllarca biriktirmiş olduğu tüm parası ve mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bırakmıştı. Toplam servetinin 15 milyar lira olduğu belirtilen ünlü ismin mirasına itiraz edilip edilmeyeceği de merak konusu olmuştu. 87 yaşında hayata gözlerimi yuman Huysuz Virjin'in avukat olan yeğein mirasa itiraz etmeyeceklerini ve saygı göstereceklerini duyurmuştu.

Ancak konu hakkında açıklama yapan ÇYDD avukatı Sedat Durna “Seyfi Bey’in vasiyeti, aynı gün sağlık raporu alınarak noterde yapılmıştır. Bu, en güçlü, en sağlam vasiyet şekillerinden biridir. 10 yasal mirasçıdan beşi, vefat sonrası vasiyeti onayladı. Üç mirasçısı yasal olarak kabul etti. Ancak iki yeğeni Evren Saydan ve Erhan Saydan itirazda bulundu" diyerek iki kişinin itirazda bulunduğunu duyurdu.

İtiraz sonrasında görülecek dava Mart ayında başlayacak. Vasiyet henüz derneğe geçmediği için resmi süreç işleyecek. Vasiyete itiraz eden yeğenlerin mirastan 10'da 1 pay istedikleri ancak mirasın iptali için somut bir neden olmadığı, davanın sonucunda mirasın derneğe geçişine onay verileceği belirtiliyor.