15 Şubat Yüz Yüze Eğitim Başlangıç Tarihinde Değişiklik Yapıldı! İşte Yeni Tarihler!

Yoğun kar yağışına bağlı olarak Bolu, Düzce, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da 15 Şubat tarihinde başlayacak olan yüz yüze eğitimin 2 sonrasına ertelendiği belirtildi.
15 Şubat Yüz Yüze Eğitim Başlangıç Tarihinde Değişiklik Yapıldı! İşte Yeni Tarihler!

Yoğun kar yağışına bağlı olarak Bolu, Düzce, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da 15 Şubat tarihinde başlayacak olan yüz yüze eğitimin 2 sonrasına ertelendiği belirtildi. Diğer yandan Kütahya, Kastamonu, Sinop, Bartın, Uşak ve Balıkesir’de 15 Şubat tarihinde eğitime başlayacak olan okullar ise 16 Şubat itibari ile yüz yüze eğitime geçecekler.

Yoğun Kar Yağışı Tarihleri Değiştirdi!

Tekirdağ’da yoğun kar ve buzlama, ulaşımda oluşması muhtemel riskler nedeniyle 15 Şubat Pazartesi yani bugün başlaması planlanan yüz yüze eğitim 17 Şubat tarihinde bağlayacak. Şuan için bu detaylar ile yapılan duyu hakkında hava durumuna göre yarın ise bir güncelleme daha yapılabileceği açıklandı. Bugün itibariyle eğitime 2 süre ile ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Ağır şartların olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için bu kararı aldı. Söz konusu 2 günlük yüz yüze eğitim arasında ise derslerin tamamen ertelenmediği, 2 gün süre boyunca derslerin online şekilde yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda öğrenciler evlerinden canlı derslere katılım sağlayacaklar.

Edirne, Bursa, Düzce Yüz Yüze Eğitim Tarihleri

Edirne’de bazı ilçelerde yağış yoğunlu yükselen kar, ulaşım açısından zorluk çıkarmaya başladı. Bu kapsamda ilkokul ve ortaokulların bugün eğitim faaliyetlerine ara verildi. Yüz yüze eğitim için 16 Şubat Salı günü dersliklerde yer alacak öğrenciler için ise okullarda tün hijyen şartlarının karşılandığı ve hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Bursa Valiliği’nden gelen bir açıklama kapsamında ise yüz yüze eğitimin başlaması hakkında karar verilen okullar, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan yatılı ve gündüzlü kuran kursları, 2 gün boyunca internet üzerinden canlı eğitime devam edecekleri belirtildi. Okulların tümü 17 Şubat tarihinde açılacak ve öğrencilerini karşılayacak.

Düzce’de ise 15 ve 16 Şubat tarihlerinde yüz yüze eğitim yapılmayacak. İlde don, buzlanma ve ulaşımda aksama sebeplerine bağlı olarak, ilçelerde yer alan resmi ve özel anaokullarının, ilkokul ve ortaokulların 17 Şubat tarihinde eğitime başlayacakları duyuruldu.