1843 Şoför Alım İlanı İŞKUR’da Yayımlandı! Makam, Ambulans, Okul, Yolcu, Otobüs

Türkiye geneli farklı illerde yer alan özel sektör firmaları yayımladıkları duyurular ile şoför alımı yapacaklarını duyurdular. En az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabileceği şoför alım ilanlarında makam şoförü, ambulans sürücüsü, okul servis, tır şoförü kadroları bulunuyor. Tamamı yazımızda.
1843 Şoför Alım İlanı İŞKUR’da Yayımlandı! Makam, Ambulans, Okul, Yolcu, Otobüs

Kısıtlamaların kalkması iş hayatının eski düzenine dönmeye başlamasının ardından firmalar çok sayıda şoför alımı için ilan yayımladılar. Yayımlanan duyurularda Türkiye’nin farklı noktalarında iş ilanları olduğu duyuruldu.

Şoför olarak çalışmak isteyenler için Mart ayının son haftasında başvurusu alınacak tüm duyuruları derledik. İşte İŞKUR üzerinden ilan edilen şoför kadroları.

İŞKUR İŞ İLANLARI SAYISI ARTTI

Türkiye İş Kurumu firmaların personel alım ilanlarını yayımladıkları en önemli kurum. Binlerce firma on binlerce personel alımı için duyuru yayımladılar.

Pandemi sürecinde normalleşme öncesinde 35 bin ile 40 bin arasında olan güncel iş ilanı sayısı, Mart ayından itibaren arttı. Mart ayının son bir haftasında 65 binden fazla güncel iş ilanı bulunuyor. Şu dönemde yayımlanan ilanların çok büyük kısmı işçi pozisyonları için ilan edilmiş olsa da farklı meslek gruplarından farklı pozisyonlarda personel alım ilanları da bulunuyor.

En az okur yazar seviyesinden beden işçisi, temizlik personeli, saha personelleri, şoför, imalat işçisi kadroları olurken lise önlisans ve lisans düzeyinden onlarca meslek grubundan personel alımları bulunuyor. Bu duyuruların bir bölümünde ise bölüm şartı bulunmuyor.

ŞOFÖR KADROLARI

Mart ayının son döneminde şoför kadrosunda iş arayanlar için çok sayıda duyuru bulunuyor. İŞKUR üzerinden firmalar yayımladıkları duyurularında 1843 şoför alımı yapacaklarını ilan ettiler. Bu duyurulara dair kontenjan detayları ise şu şekilde;

Kontenjan Detayları

Kamyon Şoförü 346, Kamyonet Şoförü 60, Kurtarıcı Araç Şoförü 3, Makam Şoförü 8, Minibüs Şoförü 5, Otobüs Kaptanı (Şoförü) 4, Servis Şoförü (Okul) 11, Şoför (Yolcu Taşıma) 171, Şoför-Yük Taşıma 804, Taksi Şoförü 9, Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma Kamyon Şoförü 2, Tır-Çekici Şoförü 408, Traktör Şoförü 12.

BAŞVURULARI NASIL YAPARIM?

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlar başvurular ilanı yayımlayan firmanın tercihine göre yapılacak. Bazı firmalar ilanlarında adaylara telefon numarası ve adres bilgilerini verip şahsen başvuruda bulunmasını talep eder. Bazı firmalar ise adayların İŞKUR üyelikleri ile başvurularını yapmalarını ister.

İLANLARA NASIL ULAŞIRIM?

İŞKUR İş İlanları arama sayfasına gidin. Burada açık iş ilanları sayfasına erişim sağlayın. Karşınıza iş ilanı ama kriterlerini doldurabileceğiniz sayfa çıkacak. Burada meslek yazan yere şoför yada sürücü yazıp ara butonuna basın. Başka hiçbir alanı doldurmayın bu şekilde tüm ilanları görebilirsiniz.