19 Mayıs Resmi Tatil Mi, 17 Günlük Tam Kapanma ve Sokağa Çıkma Yasağı Uzayabilir Mi?

19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı soruları için yanıt arayışı tüm hızı ile devam ederken 19 Mayıs 2021 resmi tatil mi soruları da gündeme geliyor. Peki, 19 Mayıs tatil mi, sokağa çıkma yasağı olacak mı, tam kapanma uzayabilir mi, 17 günlük tam kapanma uzar mı, tam kapanma ne zaman bitiyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hangi güne denk geliyor?
19 Mayıs Resmi Tatil Mi, 17 Günlük Tam Kapanma ve Sokağa Çıkma Yasağı Uzayabilir Mi?

Türkiye 29 Nisan 2021 Perşembe günü itibari ile girdiği tam kapanma döneminde ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam ediyor. İçişleri Bakanlığı süreç hakkında yayımlanan yeni genelgeler ile açık ve kapalı olan yerler ile sokağa çıkma yasağından muaf tutulan kişileri duyururken düşen vaka sayıları da umut veriyor.

17 günlük tam kapanmada uygulanan sokağa çıkma yasağı konusunda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için de uygulanacak olan süreç merak konusu oldu. İşte, 17 günlük sokağa çıkma yasağı ve tam kapanma uzayabilir mi, 19 Mayıs resmi tatil mi, sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorularına verilen yanıtlar.

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ, 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TATİL İLAN EDİLİR Mİ?

Evet, Türkiye tarafından kutlanan resmi bayramlar arasında yer alan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 2021 yılı resmi tatil günleri arasında yer alıyor. Yani 19 Mayıs resmi tatil. Bu nedenle çalışanlar o gün idari izinli sayıılrken resmi kurum, kuruluşlar, bankalar kapalı olacak.

BU SENE 19 MAYIS 2021 GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR, NE ZAMAN KUTLANACAK?

19 Mayıs 2021 bu sene Çarşamba gününe denk gelecek. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü kutlanacak.

19 MAYIS NEDENİ İLE 17 GÜNLÜK TAM KAPANMA UZAYABİLİR Mİ, 19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Şu anda konu hakkında gelen resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak koronavirüs salgını nedeni ile geçen sene olduğu gibi bu senede 19 Mayıs 2021 Çarşamba gününün sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceği yönündeki beklentiler ağırlık kazanıyor.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA NE ZAMAN BİTİYOR, TAM KAPANMA NE ZAMAN SONA ERECEK?

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 itibari ile başlayan tam kapanma 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 itibari ile sona erecek.

TAM KAPANMA UZATILDI MI, 19 MAYIS YASAK OLURSA TAM KAPANMA UZAYABİLİR Mİ, TAM KAPANMA 1 HAFTA DAHA MI UZAYACAK?

Süreçte 19 Mayıs 2021 Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil gününün Çarşamba gününe yani haftanın tam ortasınıa gelmesi nedeni ile 1 hafta daha uzayabileceği belirtiliyor. Konu hakkında gelen ilk bilgilere göre 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü bitmesi planlanan sokağa çıkma yasağı o tarihe kadar açıklanan vaka sayısına göre karara bağlanacak.

Vaka sayısında yaşanan düşüş istenilen seviyelerde tutulabilirse bu durumda 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü kontrollü normalleşme kararları uygulamaya alınacak ve kademeli kısıtlama kurallarına geçiş yapılacak. İlk öncelik okulların açılmasına verilecek. Yine açılacak olan işyerleri İçişleri Bakanlığı genelgesi ile belirlenecek.

19 Mayıs 2021 Çarşamba günü ise resmi tatil olması nedeni ile 1 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve yine Perşembe günü alınan kararların uygulamasına devam edilecek. Ancak vaka sayısı düşmezse bu durumda 17 günlük tam kapanma sürecinde 1 haftalık daha uzatmaya gidilecek.