19 Mayıs'ta Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı, Karar Açıklandı Mı?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları 17 Mayıs'ta sona erecek. Peki 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı açıklaması yaptı mı? 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı belli oldu mu?
19 Mayıs'ta Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı, Karar Açıklandı Mı?

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerden olan tam kapanma döneminin sonu yaklaştı. 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00'da 17 günlük tam kapanma sokağa çıkma yasağı sona erecek. Peki tam kapanma sokağa çıkma yasağı ardından neler olacak. 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları Pazartesi sabahı bitiyor. Ardından ise yeni bir süreç başlayacak. Ancak bu sürecin nasıl olacağına dair büyük bir merak yaşanırken halen daha önemli oranda belirsizlik yaşanıyor. Bu belirsizlik 17 Mayıs Pazartesi akşam saatlerinde sona erecek. Ancak o zamana kadar tam kapanma tedbirleri uygulanacak. Pazartesi günü sokağa çıkma yasağı olmayacak ama diğer tam kapanma tedbirleri geçerli olacak.

Tam kapanma sokağa çıkma yasakları kapsamında vatandaşlar günlerdir evlerine kapandılar. Şimdi ise yeni sokağa çıkma yasağı olacağı iddia ediliyor. Türkiye'de resmi tatil günlerinde genellikle tam kapanma sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile kalabalıkların oluşma ihtimali herkesin aklına 19 Mayıs'ta da sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusunu getirdi.

19 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olup olmadığına dair henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak edinilen bilgilere göre Bilim Kurulu 19 Mayıs'ta da sokağa çıkma yasağı uygulanmasını tavsiye etti. Karar ise kabine toplantısında alınacak. Büyük bir ihtimalle 19 Mayıs'ta da sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Ancak şu ana kadar buna dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

19 Mayıs sokağa çıkma yasağıkararı kabine toplantısında veriliecek. Bu nedenle 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı kararı 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde kabine toplantısı 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü yapılacak. Bu toplantıda 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı dahil tüm tedbirlere ilişkin yeni kararlar alınacak ve akşam saatlerinde de kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.