2 Ekim 20.00'ye kadar KIRMIZI ALARM! Tüm Ege ve Akdeniz teyakkuza geçti

Türkiye bir kere daha diken üstünde kalırken AFAD tarafından ekipler 2 Ekim 20:00'ya kadar kırmızı alarma geçirildi. 16 ilde uyarı üzerine uyarı yapıldı.
2 Ekim 20.00'ye kadar KIRMIZI ALARM! Tüm Ege ve Akdeniz teyakkuza geçti

Ülkemiz son dönemde ne yazık ki peş peşe afetler ve felaketler yaşamaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni haftanın beklenen hava durumu raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda 16 ile uyarı yapılırken belirtilen illerde vatandaşlar ve yerel yönetimlerin tedbirli olmaları istendi.

HANGİ İLLERDE SEL VE FIRTINA BEKLENİYOR, MGM UYARI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

MGM tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporunda "Batı Karadeniz’de rüzgarın, pazartesi günü (30.09.2024) sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı, Salı günü (01.10.2024) öğle saatlerinden itibaren geneli batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Salı günü (01.10.2024) akşam saatlerinde batısında, Çarşamba günü (02.10.2024) akşam saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." denilerek 2 Ekim tarihine kadar tehlikenin devam edeceği belirtildi.

mgm-uyari.jpg

MGM tarafından yapılan açıklamada Kocaeli, Yalova ve Bursa’da Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop için ise gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda belirtilen illerde sel ve su baskını ile fırtınaya karşı tedbir alınması istendi. Özellikle de sel baskınına karşı ekipler teyakkuz durumuna geçirilirken dere kenarlarında olan yerleşim yerlerinde olumsuzluk yaşanmaması için tedbirlerin daha da arttırıldığı ifade edildi.

Genel Yayın Yönetmeni