2011'de İbrahim Tatlıses'e Düzenlenen Silahlı Saldırı Davasında Sanıklara Ceza Yağdı!

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e 2011 yılında düzenlenen silahlı saldırı için mahkemeden karar çıktı. Mahkeme sanık Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık'ı 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bir diğer sanık Emin Birdal'a ise 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verildi.
2011'de İbrahim Tatlıses'e Düzenlenen Silahlı Saldırı Davasında Sanıklara Ceza Yağdı!

Sanatçı İbrahim Tatlıses ve asistanı Buket Çakıcı ile şoförü Hakan Çalışkan'ın içinde bulunduğu arabaya 2011 yılında silahlı saldırı düzenlenmişti. Bu silahlı saldırı neticesinde bugün mahkemeden sanıklara hapis cezası çıktı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilgili mahkemenin duruşması yapıldı. Duruşmada sanık Abdullah Uçmak mahkemeye getirilirken diğer sanıklar da SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldılar. Ayrıca taraf avukatları da duruşmada hazır bulundular.

DURUŞMADA GERGİNLİK

Duruşma savcısı daha önceki duruşmada vermiş olduğu mütalaasını tekrar ederek sanıkların hapis cezası ile cezalandırılması talebini yineledi. Sanık Abdullah Uçmak mağdur avukatlarının konuşmasına itiraz ederek, “Avukat haddi aşmış ve terbiyesizce konuşmuştur. Ancak ben mahkeme heyetinin huzurunda kendisine müdahale etmek istemiyorum.” dedi. Gerginlik üzerine avukatlar ve Abdullah Uçmak mahkeme salonundan çıkarıldı. Ardından bir süre sonra Abdullah Uçmak mahkeme salonuna yeniden davet edilerek ifade vermeye devam etti.

HEDEF İBRAHİM TATLISES'Tİ!

Abdullah Uçmak vermiş olduğu ifadesinde, “Savcı Bey bir öncesi savcının iddianamesini aynı şekilde kopyalayıp yapıştırmış. Asıl hedef olan İbrahim Tatlıses'in başından çıkan merminin parçalarıyla diğer kişilerin yaralanmış oldukları görüntülerde bellidir. Buradaki müştekilere karşı herhangi bir fiil yoktur. İstemiş olsalardı her ikisini de vurabilirlerdi. Bu kişileri öldürmek istemedikleri gayet açıktır. Bu dosya başından beri berbat bir dosya olduğu için çok şey söylemeye gerek yok.” sözlerini kullandı.

Duruşmanın sanıklarından olan Abdullah Uçmak'ın avukatı ise savcılığın mütalaasına katılmadıklarını beyan etti. Ardından ise Mahkeme heyeti sanıklar hakkında verilen kararları açıkladılar.

MAHKEME HEYETİ CEZALARI AÇIKLADI

Mahkeme heyeti sanık Abdullah Uçmak hakkında Buket Çakıcı ve Hakan Çalışkanı'a karşı “Kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan ayrı ayrı 15'yıl olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezası kararı verdi. Diğer sanıklar Ersin Altın ve Yunus Ayık da aynı suçtan yine ayrı ayrı 15'er yıl toplam 30'ar yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Son sanık Emir Birdal hakkında da “Silah sağlama” suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün hapis ve 2.500 TL adli para cezası verildi.

Emlak365.com