2020 Mayıs Ayı Son Anket Sonuçları Açıklandı! Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Parti Adayı Kazanır, Cumhurbaşkanı Kim Olur?

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomide dalgalanma yaşanırken virüs salgını etkisinde Mayıs ayının ilk anket sonuçları da açıklandı.
2020 Mayıs Ayı Son Anket Sonuçları Açıklandı! Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Parti Adayı Kazanır, Cumhurbaşkanı Kim Olur?

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomide dalgalanma yaşanırken virüs salgını etkisinde Mayıs ayının ilk anket sonuçları da açıklandı. Konsensüs araştırma şirketi tarafından yapılan Bugün Seçim Olsa Kim Cumhurbaşkanı Kim Olur isimli anket sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oy oranı için düşüş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için ise yükseliş yaşandığı gözlemlendi. Son seçim anketi verileri haberimizde...

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında yer alan Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan son anket sonuçları açıklandı.



BUGÜN SEÇİM OLSA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KİM KAZANIR?



Konsensus tarafından yapılan son anket çalışmasında katılımcılara "Bu Pazar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" başlığı ile soru soruldu.



Ankete katılan kişilerin büyük bir kısmı sorulan soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. Ankette dikkat çeken en büyük ayrındı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarında yaşanan artış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oylarında yaşanan düşüş oldu.



ANKET SONUÇLARINA GÖRE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN İSMİ GEÇEN KİŞİLERİN OY ORANLARI!



Açıklanan rakamlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi için ankede katılanlardan yüzde 49.9'u bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini söyledi.



Oylarında yaşanan büyük düşüşe rağmen listenin ikinci sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı. Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 17.7 olarak açıklandı.



Listede Selahattin Demirtaş yüzde 6,8 oy oranı ile 3. sırada, Mansur Yavaş yüzde 5,6 oy oranı ile dördüncü sırada ve İYİ Parti Başkanı Meral Akşener yüzde 5,5 oy oranı ile ilk 5 arasına giren son isim oldu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DESTEK SON 1 AYLIK DÖNEMDE YÜZDE 4 ARTIŞ GÖSTERDİ!



Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek son 1 aylık dönemde yüzde 4 oranında artış gösterirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ise 8,5 puan oranında düştü.



Emlak365.com