2021 KPSS Yerleştirme Takvimi Açıklandı! KPSS 2021 Tercihleri Hangi Tarihlerde Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılında yapılacak olan KPSS yerleştirmeleri için takvimi açıkladı.
2021 KPSS Yerleştirme Takvimi Açıklandı! KPSS 2021 Tercihleri Hangi Tarihlerde Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılında yapılacak olan KPSS yerleştirmeleri için takvimi açıkladı. KPSS-2021/1 ve KPSS-2021/2 Merkezi Yerleştirmeleri ne zaman yapılacak?

Türkiye'de kamu personeli olmak isteyen vatandaşların çok merak ettikleri 2021 KPSS Merkezi Yerleştirme takvimi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı.



2021 KPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ BELLİ OLDU!



Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Merkezi Yerleştirme takvimi hakkında bilgilendirmede bulunan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Kamu personeli olmak isteyen adaylar KPSS-2021/1 Merkezi Yerleştirmeleri için 1-8 Temmuz, KPSS – 2021/2 Merkezi Yerleştirmeleri için 22-29 Aralık tarihleri arasında tercih yapabilecekler. Bu şekilde onbinlerce kamu personelinin işe alımı gerçekleştirilecek.” dedi.



Kamu personellerinin merkezi yerleştirme ile işe alımlarında uygunacak esasları da açıklayan Bakan Selçuk, “KPSS Merkezi Yerleştirme işlemleri “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde yürütülecek.” ifadelerini kullandı.



KURUMLARIN PERSONEL TALEPLERİNİN YAPILACAĞI TARİH DE AÇIKLANDI!



Kamu kurumları ise personel taleplerini KPSS – 2021/1 yerleştirmeleri için 5 Nisan ile 28 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler. KPSS – 2021/2 yerleştirmeleri için ise kamu kurumları personel taleplerini 4 Ekim ile 19 kasım tarihleri arasında iletebilecekler. Bu işlemler Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Kamu E-Uygulama sistemi üzerinden yapılacak.



2021 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?



Tercih işlemleri hakkındaki çalışmayı ise ÖSYM yürütecek. ÖSYM sisteminde 1-8 Temmuz ile 22-29 Aralık arasında alınacak olan tercihler merkezi yerleştirme sistemiyle sonuçlandırılarak işe yerleştirilecek kamu personelleri belirlenecek.



Emlak365.com