2021 Yılında Paralı Poşet Kaç TL Olacak? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Market Poşetine Zam Yapacak Mı?

Türkiye'de rekor seviyeye ulaşan plastik poşet kullanım oranını azaltmak için uygulamaya alınan paralı poşet uygulaması 2.
2021 Yılında Paralı Poşet Kaç TL Olacak? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Market Poşetine Zam Yapacak Mı?

Türkiye'de rekor seviyeye ulaşan plastik poşet kullanım oranını azaltmak için uygulamaya alınan paralı poşet uygulaması 2. yılını doldurdu. 25 kuruşluk market poşeti ücreti 2020 yılında zam görmemiş ve aynı fiyattan uygulanmaya devam etmişti. Paralı poşet yasası gereğince yeni yıl itibari ile market poşetlerine zam yapılması gündeme geldi. Peki, ücretli poşet uygulaması için 2021 yılında zam var mı, yeni yılda market poşetleri kaç TL olacak, zam gelecek mi?

Paralı market poşeti uygulaması 2. senesini doldurmaya hazırlanırken 2021 yılına sayılı günler kala market poşetlerine zam gelecek mi sorusu bir kere daha gündeme taşındı.



ÜCRETLİ / PARALI POŞET UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLADI!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Çevre Kanunu kapsamında Türkiye ilk olarak 2019 yılında paralı poşet uygulaması ile tanışmıştı. Paralı poşet uygulaması 2. senesini doldurmuş oldu.



MARKET POŞETİ PARALI OLDU, PLASTİK POŞET KULLANIMI YÜZDE 80 ORANINDA AZALDI!



Market poşetlerinin paralı olması ile beraber plastik poşet kullanımı 2020 yılının açıklanan ilk 10 aylık verilerine göre yüzde 80 oranında azaldı. İlk olarak 1 Ocak 2019 tarihinde uygulamaya başlanan paralı poşet uygulaması büyük tepki çekmiş, bu ücretin marketlerin yerine vatandaşın kendisinden kesilmesine itiraz edilmişti.



Ancak açıklanan her veride uygulamanın çevre için olan önemi bir kere daha ortaya çıkmış ve plastik poşet kullanımının rekor oranda azaldığı ortaya çıkmıştı. Paralı poşet uygulaması öncesinde kişi başına 440 adet olan plastik poşet kullanım oranı giderek düşerken 2025 yılı itibari ile bu rakamın 40 seviyesine çekilmesi hedefleniyor.



2021 Yılında Paralı Poşet Kaç TL Olacak? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Market Poşetine Zam Yapacak Mı?



MARKETLER PLASTİK POŞET ÜCRETİNE ZAM TALEP ETTİ!



Konu hakkında açıklama yapan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu marketlerin plastik poşet ücretine zam istedikleri duyumlarını aldıklarını belirterek marketlerin zaten ürünlere plastik poşet ücretini yansıttıklarını belirterek tüketiciler ve poşet üreticilerinin de bu sene 25 kuruş olan ücretin sabit tutulmasını talep ettiklerini dile getirdi.



2021 YILINDA MARKET POŞETİ KAÇ TL OLACAK?



Market poşetlerine zam gelmesi durumunda yeniden değerleme oranı kullanılırken rakam 2021 yılı için yüzde 9,11 olarak ilan edilmişti. Yani plastik poşete zam gelmesi halinde yuvarlanarak 30 kuruşa yükseltilmesi bekleniyor.



Emlak365.com