2022 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonucu nereden öğrenilir?

Milyonlarca kişinin katılım sağladığı 2022 KPSS bir stresin daha geride kalmasını sağlarken sınavdan çıkan adaylardan sınav yorumları gelmeye başladı. Birçok kişi sınav sonuçlarının nereden öğrenileceğini merak etti. 2022 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonucu nereden öğrenilir?
2022 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonucu nereden öğrenilir?

31 Ağustos'ta yapılan 2022 KPSS sınav sorularının çalınması iddiaları ile gündeme gelmişti. Sınav sorularının daha önce bir yayınevi deneme kitapçığında yer aldığı iddiaları gündeme damga vururken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak soruşturma başlatılmasını söylemişti. ÖSYM Başkanı görevinden çekilirken tüm bunlar gündemde konuşulmuş ve sınav için ikinci tarih beklenmeye başlanmıştı. 

2022 KPSS için verilen ikinci tarih 18 Eylül Pazar olurken bugün itibariyle milyonlarca aday bir sınav gerginliğini daha geride bıraktı. Milyonlarca adayın hayallerindeki mesleğe kavuşabilmek adına girdiği 2022 KPSS çıkışı sınav sonuçlarının ne zaman nereden öğrenileceğini araştırmaya başladı. Büyük bir stresi daha geride bırakan adaylar gözlerini haberlere çevirdi. Peki  2022 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonucu nereden öğrenilir?

2022 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Devlet memuru olmak isteyen kişilerin uzun bir süre büyük çabayla hazırlandığı 2022 KPSS 18 Eylül Pazar bugün itibari ile gerçekleşti. Sınava giren adaylar arama motorlarında sınava dair bilgileri edinmeye çalışırken en çok merak edilen konular arasında sınavın ne zaman açıklanacağı yer aldı.

2022 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonucu nereden öğrenilir? 

KPSS Lisans Alan Seçme Sınavı 24 Eylül ve 25 Eylül tarihlerinde, KPPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi ise 2 Ekim'de yapılacak. Son olarak 9 Ekim Pazar günü yapılacak KPSS Ön Lisans sınavının ardından ÖSYM KPSS sonuçlarını 21 Ekim 2022 tarihinde açıklayacak. Peki KPSS sonuçları nereden öğrenilir?

KPSS Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilir?

2022 KPSS sınavına giren kişilere bir belge ya da adrese teslim yapılmayacak. Sınava giren milyonlarca kişi sınav sonuçlarını nereden öğreneceğini merak ederken sınav sonuçlarının adaylara T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https sonuc osym gov tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. 

Sınava katılım sağlayan adayların sınav sonuçları 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi' üzerinden sınav sonuçlarını doğrulayabilecekler. ÖSYM'nin web sitesinden adayların ihtiyacı olan tüm bilgi ve sonuçlara yer verilirken adaylar bu sistem üzerinden merak ettiği tüm bilgileri alabilecek.