2025 hac kayıt tarihleri belli oldu mu?

Hac kayıtları ile ilgili merak edilenler gündemde yer aldı. Hac kayıtları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler Diyanet İşleri Başkanlığının konu hakkında yaptığı açıklamaları takip ederken 2025 yılı hac kayıt tarihleri gündem oldu.
2025 hac kayıt tarihleri belli oldu mu?

İslam alemi, Hac ibadetini yerine getirmek üzere araştırmalar yapıyor. Ekonomik durumu yerinde olan vatandaşlar Hac ibadeti için kayıt yaptırırken Hac kayıt ve başvuru tarihleri milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Kutsal toprakları ziyaret ederek hac ibadetini yerine getirmeyi isteyen Müslümanlar, ''2025 hac kayıt tarihleri ne zaman? Hac kayıtları nasıl, nereden yapılır? Hac kayıt ücreti ne kadar, belli oldu mu?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 hac takvimi belli oldu. Hac kayıt tarihleri ile hac kura çekilişleri kutsal topraklara gitmek isteyen milyonlarca hacı adayının gündeminde bulunurken detaylar da takvimle birlikte netleşti.

2025 HAC KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Diyanet hac için başvuruda bulunanlar için kura çekerek hacca gitmeye hak kazanan adayları belirliyor.
2025 Hac kayıt tarihi hakkında beklenen açıklama geldi.

haber-gorsel-2024-06-25t115231-712.jpg

13 Ocak 2025 tarihinde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığınca mutat düzenlenen Büyük Hac Kongresi yapılacağını belirten Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, “Bunun ardından 2025 haccında kullanacağımız oteller, hizmet verecek otobüs firmaları ve Arafat’ta hizmet verecek şirketlerle görüşmelerimizi yapacağız. Mayıs ayının ilk günleri itibarıyla 2025 haccının ilk startını vermiş olacağız.” bilgisini verdi. 2025 yılı hac kayıt ücretleri henüz açıklanmadı. 2025 hac kesin kayıt tarihlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin takvim Diyanet tarafından açıklanacak.