23 ilde Siberağ-5 operasyonları 54 şüpheli yakalandı

Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen operasyonlara bu sabah yenisi eklendi. Siberağ-5 operasyonu ile 23 ilde 54 şüpheli yakalandı.
23 ilde Siberağ-5 operasyonları 54 şüpheli yakalandı

Yurt içinde ve dışında suç örgütleri ile mücadele tüm hızı ile devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya her sabah olduğu gibi bu sabahta güne düzenlenen yeni operasyonu duyurarak başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi duyuru ile Türkiye genelinde 23 ilde Siberağ-5 operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Düzenlenen operasyonlarda 54 şüpheli yakalandı.

SİBERAĞ-5 OPERASYONU HANGİ İLLERDE DÜZENLENDİ?

Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıkları tarafından düzenlenen operasyonların Aydın, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Konya, Niğde, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, Mersin, Kahramanmaraş, Tekirdağ, İzmir, Kocaeli, Ağrı, Düzce, Afyonkarahisar ve Şırnak illerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

opearsona.jpg

Düzenlenen operasyon kapsamında 54 şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalanırken bu kişilerden 20'si tutuklanırken 24'ü hakkında ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı getiirildi. Son dönemde artan internet dolandırıcılığı, yasa dışı bahis oyunları ve çocuk müstehcenliği suçlarına karşı operasyonlar devam ederken gerçek dündaya olduğu gibi sanal dünyada da vatandaşların güvenliği için tedbirler alınıyor.

Genel Yayın Yönetmeni