3 İlde Daha Sokağa Çıkarken Maske Takma Zorunluluğu Getirildi! Maske Takmanın Zorunlu Olduğu İller Hangileri?

Corana virüsü salgını ile mücadele tüm hızı ile devam ederken bugün itibari ile sokağa çıkarken maske takmanın zorunlu olduğu iller sayısı yükseldi.
3 İlde Daha Sokağa Çıkarken Maske Takma Zorunluluğu Getirildi! Maske Takmanın Zorunlu Olduğu İller Hangileri?

Corana virüsü salgını ile mücadele tüm hızı ile devam ederken bugün itibari ile sokağa çıkarken maske takmanın zorunlu olduğu iller sayısı yükseldi. Bugün itibari ile 3 ilimizde daha sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi. Peki, sokağa çıkarken maske takmak zorunlu mu, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller hangileri, maskesiz sokağa çıkma cezası ne kadar, maskesiz çıkmak yasak mı, hangi illerde maske takmak zorunlu, hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak? Soruların yanıtları haberimizde...

Maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan iller



AMASYA, ISPARTA VE ŞANLIURFA'DA DA SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMAK YASAKLANDI!



Gelen son dakika açıklaması ile Şanlıurfa Valiliği il genelinde sokağa çıkarken maske takmayı zorunlu hale getirdi.



Şanlıurfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu taraından alınan karar kapsamında şehir genelinde son dönemde yaygınlaşan korana virüs vakaları üzerine yeni tedbirler alındı.



Valilik taraından yapılan açıklamada "Corona virüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ve kişiler arası bulaşmayı en aza indirmek amacıyla il genelinde maske takılmasının zorunlu hale getirilmesine karar verildi" ifadeleri ile şehir genelinde maske takmanın artık zorunlu olduğu ilan edildi.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU İLLER HANGİLERİ?



Bugün itibari ile Trabzon, Kahramanmaş, Konya, Eskişehir, Rize, Tunceli, Muğla, Uşak, Sakarya, Manisa, Burdur, Siirt, Kayseri, Kırklareli, Karabük, Afyonkarahisar, Adıyaman, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Kastamonu, Düzce, Gaziantep, İzmir ve Adana illerinde uygulanan sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu Isparta, Amasya ve Şanlıurfa illeri içinde uygulanacak.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR?



Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu illerde yapılan denetimlerde maskesiz olarak sokakta gezen kişilerin tespit edilmesi durumunda en düşük 250 TL en yüksek 1000 TL para cezası yazılıyor.



MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?



Maske takma konusunda yurt genelinde uygulanan bir yasal zorunluluk bulunmuyor.



Ancak bazı şehirlerde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından verilen kararlar kapsamında zorunluluk uygulanıyor. Yine bazı illerde de sadece kalabalık olan sokak ve caddelere girişlerde maske takma zorunluluğu bulunuyor.



Emlak365.com