30 Ağustos Zafer Bayramı Mesai Ücreti 2021!

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için hazırlandı. Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi, özel sektöre tatil mi, mesai var mı? Mesai ücreti hesaplama!
30 Ağustos Zafer Bayramı Mesai Ücreti 2021!

30 Ağustos Zafer Bayramı 2021 yılında haftanın ilk iş günü olan Pazartesi gününe denk geldi. 30 Ağustos resmi tatil olduğu için bu da bugün tatil olmasına rağmen çalışanlar olması durumunda mesai ücreti ödenmesi anlamına geliyor.

30 AĞUSTOS ÖZEL SEKTÖRE TATİL Mİ, ÇALIŞMAK YASAK MI?

Pek çok çalışan bugünün sadece resmi kurum ve kuruluşlarda çalışanlar için tatil olduğunu düşünüyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı 2021 yılı resmi tatil takvimi içerisinde yer almakta olup tüm çalışanlar için tatil olarak ilan edilmiştir.

Ancak, 30 Ağustos'ta çalışmanın yasak olması gibi bir durum söz konusu değildir. Çalışmanın zorunlu olduğu kurum, kuruluş, şirket ve işyerlerinde çalışan vatandaşlara işverenleri tarafından bugün yapmış oldukları çalışma için mesai ödemesi yapılması zorunludur. Resmi tatil olduğu için bugün çalışan kişilere işverenleri mesai ücreti ödemek zorundadır.

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesai Ücreti 2021!

RESMİ TATİL MESAİ ÜCRETİ HESAPLAMA 2021! 30 AĞUSTOS MESAİ PARASI NE KADAR, BUGÜN ÇALIŞANLAR KAÇ TL MESAİ ÜCRETİ ALACAK?

Mesai ücreti hesaplaması için çalışanın aylık ücreti temel alınır. Aylık maaş 30 güne bölünür ve günlük ücret hesaplanır. Bu ücrete ek olarak aynı tutarda resmi tatil günlerinde çalışma yapıldıysa ödeme yapılır.

Asgari ücret üzerinden hesaplama yapıldığı takdirde 2021 senesi için bir çalışanın günlük brüt ücreti 119,25 liraya ve net günlük ücreti de 94,20 liraya denk gelmektedir. Asgari ücretli bir çalışan 30 Ağustos Zafer Bayramı günü resmi tatil olmasına rağmen çalıştıysa bu durumda o ayki maaşına ek olarak 94,20 liralık 30 Ağustos mesai ücreti alacaktır.