30 Büyükşehirde Seçim Anketi Yapıldı! Hangi Siyasi Partinin Yüzde Kaç Oyu Var?

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından büyürkşehirlerde bulunan seçmenlere genel bir seçim olması durumunda hangi partiye oy verecekleri soruldu.
30 Büyükşehirde Seçim Anketi Yapıldı! Hangi Siyasi Partinin Yüzde Kaç Oyu Var?

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından büyürkşehirlerde bulunan seçmenlere genel bir seçim olması durumunda hangi partiye oy verecekleri soruldu. 30 büyükşehirde gerçekleşen anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Hangi siyasi partiler büyükşehirlerde daha fazla oy oranına sahipler?

Türkiye'de 2023 yılında yapılması planlanan seçimlere oldukça uzun bir zaman varken anket şirketleri vatandaşların nabızlarını ölçmeye devam ediyorlar. Avrasya Araştırma Şirketi tarafından Türkiye'nin 30 büyükşehirinde seçim anketi yapıldı. Vatandaşlara bu pazar seçim olması durumunda hangi siyasi partiye oy verecekleri soruldu. Son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı.



AK PARTİ BÜYÜKŞEHİRLERDE DE ZİRVEDE



30 büyükşehirde yaşayan vatandaşların verdikleri cevaplarla şekillenen anket çalışmasına göre ankete katılanların yüzde 37,6'sı AK Parti'ye oy vereceklerini söylediler. CHP'nin büyükşehirlerde oy oranı ise yüzde 32,6 olarak çıktı. Büyükşehirlerde daha etkin olan CHP bu kapsamda Ak Parti ile arasında olan farkı kapattığı görüldü.



PARTİLER BÜYÜKŞEHİRLERDE BARAJ ALTINDA



Anket sonucuna göre diğer tüm partiler büyükşehirlerde yüzde 10'luk barajın altında kalıyorlar. Büyükşehirler dikkate alındığında HDP'nin oy oranı 7,9 oluyor. Bu partiyü yüzde 7,3'lük oy oranı ile İYİ Parti takip ediyor. MHP'nin oy oranı ise yüzde 6,9'da kalıyor.



YENİ PARTİLER BÜYÜKŞEHİRLERDE DAHA ÇOK DESTEK ALIYORLAR



Anketin çarpıcı sonuçlarından birisi de Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın Deva Partisi'nin büyükşehirlerde Türkiye genelinin üzerinde oy almaları oldu. Anketlerde yüzde 1 ile yüzde 2 oranında oyları olduğu sonucu çıkan bu iki parti büyükşehirlerde daha fazla oy alıyorlar. Gelecek Partisi'nin ankette oy oranı yüzde 3,3, Deva Partisi'nin oy oranı ise yüzde 3 olarak açıklandı.



Emlak365.com