3600 Ek Gösterge Son Durum Nedir, Meclise Ne Zaman Gelecek / Verilecek Son Dakika!

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 3600 ek gösterge için yeni açıklamalar yapıldı. 3600 ek gösterge son durum nedir, meclise ne zaman gelecek?
3600 Ek Gösterge Son Durum Nedir, Meclise Ne Zaman Gelecek / Verilecek Son Dakika!

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 3600 ek gösterge için yeni açıklamalar yapıldı. 3600 ek gösterge son durum nedir, meclise ne zaman gelecek?

3600 ek gösterge gündemdeki yerini korurken Meclise ne zaman geleceği de büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.



Konu hakkında bugün bir kaleme yazı alan Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan söz konusu düzenlemenin Mayıs ayında meclis gündemine geleceğini iddia etti.



3600 Ek Gösterge Son Durum Kimleri Kapsıyor?



3600 ek gösterge son durum milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor.



Tasarının son hali ile 1.6 milyon memuru kapsadığı iddia edilirken tasarı kapsamında polis, din görevlisi, hemşire ve öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olarak revize edilecek.



3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek Son Dakika!



Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan tarafından yayımlanan yazı kapsamında 3600 ek göstergenin Mayıs ayında meclis gündemine alınacağı iddia edildi. Konu hakkında yazısında Doğan "Meclis'in çalışmaya başlaması ile birlikte 1.6 milyon memurun ek gösterge sorunu çözülecek. Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesi 3600'e çıkarılacak. Yeni düzenlemenin mayıs ortasına yetişmesi bekleniyor" diyerek 3600 ek gösterge tarihi olarak Mayıs ayını işaret etti.



Ek Gösterge Nedir?



Memurların maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesi hakkında her memur için belirli bir hizmet sınırı uygulanıyor. Ek gösterge olarak anılan bu sınırlar yükseldikçe o kademeden emekli olan memurun emekli ikramiyesi ve emekli maaşı da yükseliyor.



Bu nedenle 3600 ek gösterge milyonlarca memurun daha iyi bir emekli ikramiyesi alarak emekli olması ve emekliliği boyunca da daha yüksek emekli maaşı alması anlamına geliyor.



Bu düzenleme yapılırsa 80 bin polis, 1 milyon 100 bin öğretmen, 110 bin hemşire ve 120 bin din görevlisinin emeklilik koşullarında iyileşme yapılacak.



3600 Ek Gösterge Şartları Neler?



Memuriyette 30 yıllık hizmet süresini doldurmuş olmak,



1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olmak,



Yükseköğretim mezunu personel arasında bulunmasına rağmen ek göstergeden yararlanmamak ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olmak şartları bulunuyor.



Konu hakkında geçmiş dönemde açıklama yapan ve o tarihte Maliye Bakanı olarak görev alan Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamasında ‘Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak” demişti.



Emlak365.com