4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Döneminde Noterler Nöbette Olacak! Açık Olan Nöbetçi Noter Hangi İşlemleri Yapacak?

Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Dursun Cin 4 günlük yılbaşı sokağa çıkma kısıtlaması hakkında açık olan nöbetçi noterler hakkında resmi açıklama geldi.
4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Döneminde Noterler Nöbette Olacak! Açık Olan Nöbetçi Noter Hangi İşlemleri Yapacak?

Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Dursun Cin 4 günlük yılbaşı sokağa çıkma kısıtlaması hakkında açık olan nöbetçi noterler hakkında resmi açıklama geldi. 1 Ocak 2021 günü noterler açık mı, hangi noterler açık, çalışıyor, noter çalışacak mı, nöbetçi noter var mı?

Emlak365.com / Korona virüs salgını nedeni ile ülke genelinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması kararı alınırken süreçte yıl sonunda oldukça yoğun olan noterler için belirli muafiyet hakkı tanınacağını duyurdu.



NOTERLER 1 OCAK 2021 TARİHİNDE AÇIK OLACAK MI, NÖBETÇİ NOTERLER ÇALIŞACAK MI?



Koronavirüs salgını nedeni ile tüm noterliklerde en üst düzey önlemleri aldıklarını belirten TNB Başkanı Dursun Cin 4 günlük sokağa çıkma kısıtlması sürecince mesai yapacaklarını belirterek "Bizim için de bu kısıtlamadan muafiyet kuralı getirildi. Bizler de başta defter tasdikleri olmak üzere süreli işleri yapmak zorundaydık. Yaptığımız işler zaten kamu hizmeti. Bu kamu hizmetini aksatmamak için yıl sonu sokağa çıkma kısıtlamalarından noterler ve noter çalışanları muaf tutuldu.



Noterlikler normal mesaisine devam etmeyecek. Ancak, gecikmesinde zarar umulan işlerle noterlik kanunu gereği görevli sayılıyoruz. O bakımdan başta defter tasdikleri olmak üzere gecikmesinde zarar umulan işlemleri yapmak üzere noterlerimiz ve noter çalışanlarımız çalışmalarına devam edecekler. Ancak normal mesai düzeninde bir çalışma şeklinde değil yani bütün işlemler yapılacak şekilde değil. Noterlikler fiilen açık olmayacak, alış-satış işlemleri olmayacak" dedi.



Yapılan açıklama kapsamında 4 gün boyunca noterler açık olacak ancak alış satış işlemleri yapılmayacak. Sadece aciliyeti olan defer tastik işlemleri ile gecikmesinden zarar oluşacak işlemler yapılacak.