5 Adımda Özgüveninizi Geri Kazanın

Etrafımıza bakınca o kadar başarılı, o kadar girişken insanlar görüyoruz ki bunlar gerçek mi demeden yapamıyoruz. Ama meraklanmayın onlarında sırları var ve biz bunları sizin için deşifre etmeye hazırız. Siz de hazırsanız başlayalım!
5 Adımda Özgüveninizi Geri Kazanın

Etrafımıza bakınca o kadar başarılı, o kadar girişken insanlar görüyoruz ki bunlar gerçek mi demeden yapamıyoruz. Ama meraklanmayın onlarında sırları var ve biz bunları sizin için deşifre etmeye hazırız. Siz de hazırsanız başlayalım!

OKUYUN

Bu hayatta kendinize yapabileceğiniz en iyi iyiliktir okumak. Okuyun arkadaşlar. Gazate okuyun, kitap okuyun, makale okuyun, başarı öyküleri okuyun. Elinize ne geçiyorsa okuyun. Çünkü özgüvenli olmak farkındalıktır. Okudukça bir şeylerin farkına varırsınız. Her okuduğunuz romanda bir insanın hayallerini, hayata bakış açısını öğrenirsiniz. Ufkunuz ne kadar genişlerse sizin de hayat kaliteniz, düşünce kaliteniz çok daha fazla artacaktır. Kendinden emin bir birey olma yolunda böylece ilerlemeye devam edersiniz.

KENDİNİZE BİR İDOL SEÇİN

Başarı öyküleri okuyun demiştim ya hani işte bunun için dedim. Hayatta çok başarısızım, hiçbir şey yapamıyorum, ne kadar beceriksiz biriyim dediğiniz anlarda o idolünüzün bunlarla nasıl baş ettiğini hatırlayın. O da bunları düşündü ama bak şu an nerde? Birisinin idolü oldu, başarılı oldu. Hiç kimseye altın bir tepsi de gelmez başarı, çabalamak ve azim gerektirir. Başarılar ise size güven verir. Bir tane seçmek zorunda değilsiniz idolünüzü, idollerinizi seçin. Başarılarını örnek alın, başarısızlıkları değil!

SOSYALLEŞİN

Hiç hesapta yokken arkadaşlarını bir araya topla ve çılgınlar gibi eğlenin! Uzun zamandır görüşmediğin bir dostunu ara ve yemeğe çıkmayı teklif et. İnanıyorum ki gerçekten önemli bir nedeni olmadıkça kimse hayır demeyecektir. İnsanlarla iletişim halinde olmak seni güvende hissettirir. Ne kadar yalnız kalırsan o kadar kendinde kusurlar ararsın. Seni olduğun gibi kabullenip, seninle vakit geçirmekten hoşlanan insanlar olduğunu unutma! Arkadaşlarım yok diyorsan eğer ona da bir çağre var; AİLENLE ZAMAN GEÇİR. Seni gerçekten tanıyan ve seni var eden insanlarla güzel zamanlar geçirmekten asla kaçınma!

STİL YENİLEMESİ YAPIN

Değişmeye stilinizden başlayın. Yeni tişörtler, yeni pantolonlar, yeni gömlekler! Eh biraz masraflı tabii ki ama bu ay ki maaşınızın gitmesine değeceğinden çok eminim. Güvenin bana. Yeni kıyafetlerin içinde olduğunuzu hayal edin ve boynunuz dik çok havalı yürüdüğünüzü. Çok havalı değil mi? Bence de öyle. O zaman ne bekliyorsunuz hadi alışverişe!

KENDİZİ KABULLENİN

Kusurlarınızı en çok siz bilin, başarılarınıza en çok siz sevinin, kendiniz için hayatta kalın. Hata yapınca en çok siz kendize kızın ama en çokta siz kendize destek olun. Sizi sizden daha iyi kimse bilemez, bilmeyecek. Kişisel gelişim için dökülen paraların çoğu boşa gidiyor. Kendi ihtiyaçlarınızı görün onları gidermeye çalışın. Size kimse bugün bunu yemek isteyeceksin diyor mu? Hayır. Siz biliyorsunuz. Hayatta herkesi kandırırsınız ancak kendinizi kandıramazsınız. Kandırdığınızı sanırsınız ve zazten zamanla o patlak verecektir. Ve şunu unutmayın ortada bir gerçek varsa bir kaç kişinin itirazı ile o gerçek yok olmaz. Bu yüzden size gelen eleştireler sizi üzmek içinse ciddiye almayın. Her eleştiriye kulak asarsanız artık siz siz olmazsınız toplumun yarattığı bir eşya olursunuz. Bizi diğer her şeyden ayıran özelliğimiz aklımız iken bunu yok saymayın. Kendi kararlarınızı, kendinize sorarak yapın. Siz kendiniz için en iyisini biliyorsunuz.