5 üniversiteye yeni rektör ve YÖK'e 5 yeni üye atandı! Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Yükseköğretim Kurulu'nda 6 üyenin görevine son verildi ve 5 yeni üyeni seçilmesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
5 üniversiteye yeni rektör ve YÖK'e 5 yeni üye atandı! Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'nin 02 Haziran 2022 tarihli sayısında, YÖK'te görev değişimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan atama kararında 5 YÖK üyesinin görevine son verilirken, yerine yeni isimler atandı. 5 yeni rektör için de karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖK ve üniversitelere yeni atamalar Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 5 YÖK üyesi görevden alındı ve yerine yeni isimler atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, YÖK üyeleri Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, H. Abdullah Kaya, Prof. Dr. Murat Tuncer, Prıf. Dr. Mehmet Şişman, Prof. DR. Hayati Develi ve Prof. Dr. Mustafa Çiçek'lerin görevine son verildi.

Bu isimler görevden alınırken YÖK üyeliklerine Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Prof.. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Mürteza Bedir ve Prof Dr. Haldun Göktaş seçildi. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarının, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6'ncı maddesinin 1/b bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince verildiği ifade edildi.

5 yeni rektör ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalarda Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Özden, Türk - Alman Üniversitesi Rektörlüğüne Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğene Prof. Dr. Bahri Şahin, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yavuz Demir, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muzaffer Elmas atandı.

Atama kararları 02 / 06/2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.