500.000 Ücretsiz Tablet Dağıtımı İle Alakalı Son Gelişmeler Belli Oluyor! Ücretsiz Tabletler Kimlere Verilecek, Başvuru Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilere uzaktan eğitimde kullanmaları amacıyla tablet dağıtılacağı müjdesini vermesinin ardından gözler bu tabletlerin ne şekilde öğrencilere verileceğine çevrildi.
500.000 Ücretsiz Tablet Dağıtımı İle Alakalı Son Gelişmeler Belli Oluyor! Ücretsiz Tabletler Kimlere Verilecek, Başvuru Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilere uzaktan eğitimde kullanmaları amacıyla tablet dağıtılacağı müjdesini vermesinin ardından gözler bu tabletlerin ne şekilde öğrencilere verileceğine çevrildi. Ücretsiz tablet nasıl alınır? Ücretsiz tablet başvurusu nereye yapılır? Ücretsiz tablet kimlere verilecek? Ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından çok önemli açıklamalarla gündem belirledi. Vatandaşın gündemi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından öğrencilere yönelik vermiş olduğu tablet müjdesiydi. Buna göre Türkiye genelinde ilk etapta toplam 500.000 öğrenciye bedava tablet dağıtılacak. Ücretsiz tablet kimlere, nasıl verilecek? Ücretsiz tablet başvurusu nereye yapılacak?



500.000 ADET ÜCRETSİZ TABLET DAĞITILACAK!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafın yapılan açıklamada, “Uzaktan eğitimde sistemsel olarak ciddi bir başarı yakaladık. Şimdi bunu bir adım öteye taşımaya başlıyoruz. Teknik imkanları olmadığı için EBA'dan yeterince yararlanamayan öğrencilerimize yönelik bedava tablet uygulamasını devreye sokuyoruz. İlk etapta 500.000 evladımıza 500.000 tablet dağıtacağız. Diğer etapların sonunda ise tableti olmayan yavrumuz kalmayacak.” dedi.



İNTERNET ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLECEK



Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında ise, “Uzaktan eğitimde yaşanan sınırl ısorunları sadece tablet ile düzeltmek elbette mümkün değildir. Bunun için Türkiye'nin internet alt yapısını da güçlendirmeye karar verdik. GSM operatörleri ile ortaklaşa bir çalışma yapıp EBA'nın tüm aksaklıklarını ortadan kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.



500.000 ÜCRETSİZ TABLET NE ZAMAN DAĞITILACAK, KİMLERE VERİLECEK, BAŞVURU NASIL YAPILACAK?



Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılacak olan 500.000 tablet dağırtımının ne zaman ve ne şekilde gerçekleşeceği henüz açıklanmadı. Ancak okullarda yapılacak olan çalışmalar neticesinde ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilecek. Bu öğrencilere tablet dağıtımında öncelik verilecek. Ücretsiz tablet için herhangi bir başvuru alınması beklenmiyor. Okul yönetimlerinin talepleri doğrultusunda ücretsiz tabletler dağıtılacak. Her ile öğrenci sayısı oranında ücretsiz tablet kotası verilecek.



Emlak365.com