65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yapmış olduğu bir konuşmasında 65 yaş üzerinde olan vatandaşların sokağa çıkma yasağı konusunda yeni bir karar alınabileceğini ifade etti.
65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yapmış olduğu bir konuşmasında 65 yaş üzerinde olan vatandaşların sokağa çıkma yasağı konusunda yeni bir karar alınabileceğini ifade etti. İbrahim Kalın konunun yeni hafta itibariyle ele alınacağını ifade etti.

Koronavirüs salgınının ilk yayılmaya başladığından itibaren 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı konusunda yeni bir düzenleme yapılabilir. Son dönemlerde basında yer alan iddialara ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.



65 YAŞ ÜZERİ İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKIYOR MU?



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katılmış olduğu Kanal 24 TV canlı yayınında gündemin merak edilen konularını ele aldı.



Konuşmasında ücretsiz maske dağıtımından koronavirüs salgınının hangi aşamada olduğuna dair açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, sokağa çıkma yasakları konusunda da son çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu çerçevede 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşlar için son günlerde konuşulan günlük izin konusunda da açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın bu vatandaşların yaklaşık 50 gündür evde olduklarını ve bu alanda bir düzenleme olabileceğini ifade etti.



"Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. 'Bilim Kurulu'nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.' dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir."



20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı konusunda bir adım atılıp atılmayacağı sorusunu yanıtlayan İbrahim Kalın önceliğin 65 yaş üstü vatandaşlarda olduğunu ifade etti.



Emlak365.com