65 Yaş Üzerinde Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı Önlemleri Gelecek Mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşlara yönelik uygulanacak koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
65 Yaş Üzerinde Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı Önlemleri Gelecek Mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşlara yönelik uygulanacak koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel bir tedbir uygulaması olup olmayacağına dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan il bazında ulaşım alanında sınırlamalar olabileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan covid-19 salgın verilerine göre vaka sayıları sonbahar döneminde kritik bir seviyeye ulaştı.



Bakalnlığın açıkladığı verilerde hastanelerde ki doluluk oranları da artıyor. Covid-19 verilerinde oluşan son rakamların korkutucu düzeye ulaşmasının ardından ise bir süredir yeni yasakların olup olmayacağı merak ediliyordu.



65 YAŞ ÜZERİNE YASAK GELECEK Mİ?



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verilerine ilişkin konuşmalarında vatandaşların tedbirlere uymalarının önemine sık sık vurgu yapıyor.



Özellikle maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralları üzerinde duran Bakan Koca, kurallara uyulmaması durumunda yeni yasakların gelebileceği sinyallerini vermişti. Bu açıklamaların ardından ve bazı valiliklerinin il bazında aldıkları kararlar ile özellikle 65 yaş ve üzerine genel bir yasak gelip gelmeyeceği araştırılıyordu.



Bu yasaklara ilişkin en önemli açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.



Kabine toplantısının ardından yapmış olduğu konuşmasında koronavirüs salgınına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş üzerine yasakların il bazında uygulanabileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin konuşmasında "İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir." dedi. Koronavirüs yasaklarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca maske kullanımında kesilen cezaların ödenmemesi durumunda vatandaşların bazı kamu işlemlerini yerine getiremeyeceklerini söyledi.



Emlak365.com