ABD Başkanı Donald Trump'tan Giderayak Doğu Türkistan Hamlesi Geldi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevi bırakmasına saatler kala ABD'den Doğu Türkistan hamlesi geldi.
ABD Başkanı Donald Trump'tan Giderayak Doğu Türkistan Hamlesi Geldi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevi bırakmasına saatler kala ABD'den Doğu Türkistan hamlesi geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde soykırım yaptığını söyledi.

ABD'de başkan değişimine saatler kala Donald Trump yönetiminden Çin'e karşı son bir hamle yapıldı. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Çin'in soykırım yaptığı açıklandı.



TRUMP'TAN DOĞU TÜRKİSTAN HAMLESİ!



ABD'de Donald Trump 20 Ocak'ta başkanlığı Joe Biden'a devredecek. Bu devir teslim törenine saatler kala Trump'ın görevdeyken en çok mücadele ettiği ülkeler arasında başı çeken Çin'e dair stratejik bir hamle geldi. Doğu Türkistan Türklerinin Çin'de yaşadığı bölge olan Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Çin'in soykırım yaptığı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından resmen açıklandı.



POMPEO SOYKIRIM AÇIKLAMASI YAPTI!



Uluslararası kamuoyunda Çin'i soykırım yapmakla suçlayan MikePompeo bu ifadelerini yazılı bir açıklamayla duyurdu. Mike Pompeo açıklamasında, “Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde soykırım ve insanlığa karşı suç işlemiştir. Çin'in Uygur halkına yönelik davranışları özel bir dikkatle incelenmiştir. Mart 2017'den itibaren Çin Komünist Partisi tarafından yönetilen Çin, Müslüman Uygur halkı başta olmak üzere diğer etnik ve dini azınlıklara sistematik bir şekilde soykırım yapmaktadır.” dedi.



Mike Pompeo'nun ses getiren bu açıklamasının devamında ise, “Çin halen daha Uygur Türklerine ve diğer azınlıklara karşı soykırım faaliyetlerini sürdürmektedir. İnsanlık suçu işleyen bu ülkeye dur denilmelidir. Uluslararası kamuoyu hemen harekete geçip soykırım durdurmalıdır.” denildi.



Uygur Türklerinin uzun yıllardır Çin zulmü altında olduğu biliniyor. Türkiye'den dönem dönem destek bekleyen Uygur Türkleri bugüne kadar bu desteği gerektiği şeklinde alamadılar.



Emlak365.com