ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi!

ABD Başkanı Joe Biden yazılı açıklama yayımlayarak Kasım ayında yapılacak olan seçimler öncesinde adaylıktan çekildi. Joe Biden neden çekildi, yerine kim aday olacak?
ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi!

Amerika Devlet Başkanı Joe Biden yapmış olduğu yazılı açıklama ile Kasım ayında yapılacak olan seçimler için açıklamış olduğu başkanlık adaylığından çekildiğini duyurdu. Son dönemde akıl sağlığı hakkında pek çok iddianın ortaya atılmasının ardından Joe Biden'ın adaylığı tartışılmaya başlanmıştı.

Boşluğu selamlaması, sık sık düşmesi ve yaptığı gaflarla akıl sağlığı tartışmaya açılan Joe Biden, Cumhuriyetçilerin adayı ve ABD eski başkanı Trump ile katıldığı münazarada da büyük yara almış ve performansı ile tepki çekmişti. En koyu demokratların bile tepki gösterdiği Joe Biden son olarak bir toplantıda eşi ile aynı kıyafeti giymiş bir kadını eşi zannederek elini tutmuş ve kameralara yansımıştı. Joe Biden sonunda beklenen kararı açıkladı ve adaylıktan çekildi.

JOE BİDEN ABD BAŞKANLIK YARIŞINDAN ÇEKİLDİ!

ABD Başkanı Joe Biden yapmış olduğu son dakika açıklaması ile adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden yazılı bir açıklama yayımlayarak adaylık yarışından resmen çekildiğini duyurdu.

biden-aciklama.jpg

Biden resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu yazılı açıklamasında kararı hakkında detaylı bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde yapacağını ifade etti. Biden'ın yerine aday olacak en güçlü ismin yardımcısı Kamala Harris olacağı belirtiliyor.

Genel Yayın Yönetmeni