Acı Haberi Milli Savunma Bakanlığı Verdi! Irak'ın Kuzeyinde 1 Asker Şehit Oldu!

Milli Savunma Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak Pençe – Yıldırım Harekatı kapsamında bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Şehit olan askerin kimliği Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıklandı.
Acı Haberi Milli Savunma Bakanlığı Verdi! Irak'ın Kuzeyinde 1 Asker Şehit Oldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe – Yıldırım Harekatı'na hız kesmeden devam ediyor. Bölgede terör unsurları ile yoğun bir mücadeleye giren Türk Silahlı Kuvvetleri başarı ile yürütülen operasyondan zaman zaman kötü haberler de veriyor. Bu kötü haberlerden birisi bu gece geldi. Yapılan açıklamaya göre Pençe – Yıldırım Harekatı kapsamında bir askerin şehit olduğu haberi verildi.

ACI HABER DUYURULDU

Irak'ın kuzeyinde devam eden pençe – Yıldırım Harekatı kapsamında Kalyanı Dağı üs bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin konuşlandığı mevziye teröristler tarafından roketli bir saldırı düzenlendi. Bu saldırı neticesinde Piyada Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın ağır yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan Muhammed Ali Akın'a yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın'ın şehit olduğu haberi baba ocağı konya'da büyük bir üzüntüyle karşılandı.şehit askerin anne ve babasının ikamet etti Meram ilçesine şehit ateşi düştü. Evlatlarını kaybeden acılı aileye yakınları ve hemşehrileri destek olurken mülki idare amirleri de şehit ailesi ile yakından ilgileniyorlar.

4 ÇOCUKTAN EN BÜYÜĞÜYDÜ

Irak'ın kuzeyinde Pençe – Yıldırım Harekatı'nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın hakkında detaylı bilgilere de ulaşıldı. Ailesinin 4 çocuğundan en büyüğü olan 23 yaşındaki Muhammed Ali Akın vatani göevini yaptıktan sonra Piyade Sözleşmeli Er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmaya başladı. Bugüne kadar görevini başarı ile sürdüren Muhammed Ali Akın görevdeyken teröristlerin füze saldırısı sonucu şehit oldu.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın'ın cenazesi düzenlenecek olan askeri törenin ardından memleketi Konya'nın Meram ilçesine gönderilecek. Burada ailesi, akrabaları, yakınları ve hemşehrileri tarafıdan son yolculuğuna uğurlanacak olan Muhammed Ali Akın 12 Haziran 2021 Cumartesi günü toprağa verilecek.