Açıklanmayan Son Seçim Anketinin Sonuçlarını Duyurdu! Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Mehmet Faraçoğlu son yapılan ve henüz sonuçları kamuoyuna duyurulmayan bir seçim anketinin sonuçlarını köşesine taşıdı. Son seçim anketine göre hangi siyasi partinin yüzde kaç oyu var?
Açıklanmayan Son Seçim Anketinin Sonuçlarını Duyurdu! Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Seçim anketleri ile kamuoyunun nabzı tutulmaya devam ediliyor. Bu anket sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması ile siyasi atmosferin fotoğrafı çekiliyor. Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Mehmet Faraç da bugün bir seçim anketinin sonuçlarını köşesine taşıdı. Uyduruk seçim anketlerine karşı tutumu ile tanınan Mehmet Faraç ismini açıklamadığı ama yabancı büyük şirketlerin önem verdiği bir şirket tarafından yapılan seçim anketinin detaylarına dikkat çekti.

Mehmet Faraç yapılan seçim anketinin herhangi bir siyasi parti ile ilişkisi olmayan, hatta bu ülkenin siyaseti ile de bağı olmayan bir şirket tarafından çalışma yapıldığını kaydetti. Yabancı finans şirketleri için yapılan seçim anketi sonuçlarını paylaşam Mehmet Faraç bu yazısı ile büyük bir ses getirdi.

24 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde bir seçim anketi yapıldı. Bu anket kapsamında 5.151 kişi arandı. Bunların arasından ise 48 kişi ankete katılmak istemedi. 561 kişi ise oy kullanmayacağını söyleyedi.

KARASIZLAR DAĞITILMADAN OY ORANLARI

Karasızlar dağıtılmadan çıkan sonuçlara göre siyasi partilerin olası bir seçimde alacakları oy oranları şöyle açıklandı:

AK Parti: Yüzde 30,9
CHP: Yüzde 21,6
İYİ Parti: Yüzde 12,6
HDP: Yüzde 9,4
MHP: Yüzde 8,2
DEVA: Yüzde 2,7
Saadet Partisi: Yüzde 0,99
Memleket Partisi: Yüzde 0,53
BBP: Yüzde 0,27
Gelecek Partisi: Yüzde 0,18
Vatan Partisi: Yüzde 0,18

KARASIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA OY ORANLARI

Karasızlar dağıtıldıktan sonra siyasi partilerin oy oranları ise şöyle açıklandı:

AK Parti: Yüzde 35,11
CHP: Yüzde 24,55
İYİ Parti: Yüzde 14,32
HDP: Yüzde 10,68
MHP: Yüzde 9,32
DEVA: Yüzde 3,07
Saadet Partisi: Yüzde 1,13
Memleket Partisi: Yüzde 0,60
BBP: Yüzde 0,31
Gelecek Partisi: Yüzde 0,20
Vatan Partisi: Yüzde 0,20