Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Ceza İnfaz Yasası Kapsamı Nedir, Hangi Suçlara Af Yok, Teklif Ne Zaman Meclise Gelecek?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan ceza infaz yasası ve af hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Ceza İnfaz Yasası Kapsamı Nedir, Hangi Suçlara Af Yok, Teklif Ne Zaman Meclise Gelecek?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan ceza infaz yasası ve af hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Af kapsamı ve hangi suçlara af geleceği yönünde de açıklama yapan Bakan Gül yasanın ne zaman meclise geleceğine dair de açıklamada bulundu.

Koranavirüs nedeni ile gündemde olan af yasası üzerinde de çalışmalar hızlanmıştı.



Konu hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül af yasası hakkında son durum ve kapsamı hakkında açıklamalarda bulundu.



AF YASASI NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?



Bakan Gül yapmış olduğu açıklamasında "Teklif verildikten sonra kapsam belli olacak. Şu an 300 bin tutuklu ve mahkum var. Bugün, yarın ya da bu hafta meclise gelir. Kapsamı meclis belirler.



Adam öldürme ve cinsel suçlar sayın Cumhurbaşkanımızın toplumun hiçbir kesiminin kabullenmeyeceği suçları dışında tutulması yönünde bir iradesi vardı. O anlamda bir hazırlık olduğunu söyleyebiliriz" açıklaması ile af yasasının önümüzdeki hafta meclise geleceğini duyurdu.



BUGÜN AF ÇIKARSA KİMLER SERBEST KALACAK, HANGİ SUÇLARA AF GELECEK?



Affın kapsamı için bakanlık konu üzerinde çalışmaya devam ettiklerini belirterek cinayet ve cinsel suçların kesinlikle af kapsamı dışında tutulacağı belirtiliyor.



Şu anda cezaevlerinde 300 bin tutuklu ve mahkum bulunduğu belirtilirken konu hakkında partiler arasında uyuşturucu suçları için af çıkıp çıkmayacağı konusu müzakere ediliyor.



Emlak365.com