Adım Adım Normalleşme Süreci! Kafeler, Spor Salonları ve Kuaförler Ne Zaman Açılacak?

Salgın nedeniyle tedbirler kapsamında kapatılan spor salonları, kafeler, restoranlar, kuaförler ve spor salonlarının açılması normalleşme ile gündeme gelmeye başladı.
Adım Adım Normalleşme Süreci! Kafeler, Spor Salonları ve Kuaförler Ne Zaman Açılacak?

Salgın nedeniyle tedbirler kapsamında kapatılan spor salonları, kafeler, restoranlar, kuaförler ve spor salonlarının açılması normalleşme ile gündeme gelmeye başladı. Ancak sürecin nasıl devam edeceği henüz bilinmiyor. Bu süreç içerisinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan genelgeyle alınacak kararlar heyecanla bekleniyor.

Salgın döneminde sosyal mesafenin korunamayacağı her işletmeye kısıtlama getirilmişti. Mart ayından bu yanan sinemalar, spor salonları, restoranlar ve kafeler kapalı. Bu işletmelerin ne zaman açılacağı ve yaşamın ne zaman normale döneceği merak ediliyor. Hükümet tarafından hayatın normalleşmesi için birtakım adımların atılacağı ifade edilmişti. Bunun ardından tüm gözler yapılacak normalleşme açıklamasına çevrildi.



Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamalarda illere göre normalleşmenin farklı gelişeceği ve kademeli olarak gerçekleşeceği ifade edilmişti. Bunun ardından pek çok il kendileri için normalleşmenin nasıl gerçekleşeceğini merakla beklemeye başladılar.



Kafeler, Restoranlar, Kuaförler ve Spor Salonları Hangi Tarihte Açılacak?



Normalleşme ile ilgili takvim hükümet tarafından net bir şekilde yayınlanmadı. Bunun üzerine merakla beklenen işletmelerin açılacağı tarihler üzerinde de net yorumlar yapılmadı. Hayatın normalleşmesi için kademeli bir sistem belirlendi. Bu süreçte öncelikli olan hizmetlerin devreye girmesi bekleniyor. Bayram sonuna kadar tüm salgın verilerinin gözden geçirilmesi ve bunun ardından kesin tarih açıklamaları yapmanın daha sağlıklı olduğu düşünülüyor.



Normalleşme takvimi içerisinde ilk adımın AVM’lerden başlaması bekleniyor. Ancak İçişleri Bakanlığı Genelgesi’ne göre AVM içerisinde bulunan kafe ve oyun alanları için daha erken olduğu düşünülüyor. AVM’ler de kademeli olarak açılacak. Vaka sayısının düşük olduğu illerde sürecin başlaması bekleniyor. AVM dışında bulunan kafelerin ve restoranların oturma düzeninde yapılan birtakım değişikliklerin ardından açılabileceği ancak sık oturma düzeni bulunan ve konser alanlarını içeren mekanların bir süre daha açılmayacağının altı çizildi.



Spor salonlarının ise yaz sonuna kadar kapalı kalması planlanıyor. Bu yaz boyunca etkinlik, konser ve konferans gibi çeşitli aktivitelere izin verilmeyecek. Yasakların denetime alınması için bu konuda özel ekipler kuruldu. Herkesin gözü bu ay sonu yapılacak açıklamalara çevrildi.