Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakılan Kürşat Ayvatoğlu: Şaka Yaptık, Pudra Şekeriydi!

AK Parti Genel Merkezi'nin personeli olan Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks aracında uyuşturucu kullandığına dair görüntüler Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Gözaltına altına Kürşat Ayvatoğlu'nun adli işlemler sonucunda adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.
Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakılan Kürşat Ayvatoğlu: Şaka Yaptık, Pudra Şekeriydi!

AK Parti Genel Merkezi'nin personeli olan Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks aracında uyuşturucu kullandığına dair görüntüler dün gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kürşat Ayvatoğlu'nun gözaltına almıştı. Ardından ise AK Parti Genel Merkezi'ndeki görevinden çıkarıldığı açıklanmıştı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından Kürşat Ayvatoğlu Ankara Adliyesi'ne gönderildi ve soruşturma savcısı tarafından ifadesi alındı. Kürşat Ayvatoğlu, adli kontrol talebiyle nönetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakimlik de Kürşat Ayvatoğlu hakkında haftada bir karakolda imza vermesi ve yurt dışı çıkış yasağı şartları ile serbest bırakılmasına hükmetti.

ŞAKA YAPTIK UYUŞTURUCU DEĞİL PUDRA ŞEKERİYDİ DİYEREK İFADE VERDİ

Öte yandan Kürşat Ayvatoğlu'nun ifadesi de ortaya çıktı. Uyuşturucu kullanmadığını söyleyen Kürşat Ayvatoğlu, “Görüntülerde yer alan ve sürücü koltuğunda oturan beyaz gömlekli kişi benim. Bu video yaklaşık olarak 2 yıl kadar önce memleketim Kastamonu'da haberim dışında çekilmiş. Yanımda bulunan kişi de çocukluk arkadaşım olan D.O.'dur. Videoyu çeken şahıs ise arkadaşım U.K.'dir.” dedi.

Şaka yaptıklarını söyleyen Kürşat Ayvatoğlu ifadesinin devamında, “Görüntülerde burnuma çekmiş olduğum madde uyuşturucu değil pudra şekeridir. Biz o sırada eğleniyorduk ve sanki uyuşturucu kullanıyormuşuz gibi şaka yapıyorduk. Bu şekilde bazen burnumuzdan çekip uyuşturucu kullanır gibi veya esrarlı sigara içer gibi davranışlarımız olmuştur. Ben hayatımda uyuşturucu kullanmadım. Ben bu davada mağdur olan kişiyim ve şantaja uğradım” şeklinde konuştu.

Kamuoyunun oldukça merak ettiği davada Kürşat Ayvatoğlu'nun adli kontrol şartıyla serbest bırakılması sosyal medyanın yeniden en çok konuşulan konusu haline geldi.

Emlak365.com