Af Yasaı ve Ceza İndirimi Düzenlemesinde Beklenmedik Gelişme! Tahliyeler Gecikebilir

Ceza infaz düzenlemesi kapsamında çıkması beklenen ve 90 bin mahkumun tahliyesini içeren düzenleme TBMM'de kaldı.
Af Yasaı ve Ceza İndirimi Düzenlemesinde Beklenmedik Gelişme! Tahliyeler Gecikebilir

Ceza infaz düzenlemesi kapsamında çıkması beklenen ve 90 bin mahkumun tahliyesini içeren düzenleme TBMM'de kaldı. Görüşmelerin devam ettiği bu süreçte aşamalar planlamaların gerisinde kaldı. Geçtiğimzi hafta çıkması beklenen düzenleme bazı önergeler nedeniyle tamamlanamadı. İşte af yasasının çıkacağı muhtemel tarih.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ceza infaz düzenlemesine ilişkin sürçe vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor.



Bu alanda TBMM'de yapılacak olan görüşmeler devam ederken en merak edilen soru düzenlemenin ne zaman yasalaşacağı ve mahkumların tahliyelerinin ne zaman yapılacağı? Bu konuda yaşanan son gelişmeler ise düzenlemenin geçikeceği yönünde.



AF YASASI GÖRÜŞMELERİ MECLİS'TE UZUYOR



TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlanan infaz düzenlemesine dair beklenmedik gelişmeler yaşanıyor.



Geçtiğimiz hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'na gelen düzenlemede, görüşmelerin tamamlanması ve yasanın onaya sunulması bekleniyordu. Ancak muhalefet partileri tarafından verilen bazı önergeler sürecin uzamasına neden oldu.



Muhalefet partilerinin infaz düzenlemesinde yer alan bazı maddelerde yer alan 'veya' kelimesinin yerine 'ya da' kelimesinin kullanılması için önergeler verdiği ve önergelerin de süreci yavaşlattığı ifade edildi. Bu kapsamda 70 maddeden oluşan düzenlemede sadece 10 madde ele alındı.



MAHKUMLAR NE ZAMAN TAHLİYE OLACAK?



Peki mahkumlar ne zaman tahliye olacak? TBMM Genel Kurulu'nda devam eden görüşmelerin tamamlanma süreci tahliye işlemleri önemli.



Bu noktada düzenlemenin önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanması durumunda tasarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına gidecek. Bu noktadan sonra ise Resmi Gazete'de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. Bu şekilde süreç sona erecek ve tahliyeler başlayacak.



Emlak365.com