Af Yasasını İçeren İnfaz Düzenlemesinde Kapsam Genişledi! 90 Bin Değiş 130 Bin Kişi Yararlanacak

Af yasası ve ceza indirimi düzenlemelerini içeren Ceza İnfaz Düzenlemesi yasasından 90 bin kişinin yararlanması beklenirken bu sayının 130 bin kişi olacağı öğrenildi.
Af Yasasını İçeren İnfaz Düzenlemesinde Kapsam Genişledi! 90 Bin Değiş 130 Bin Kişi Yararlanacak

Af yasası ve ceza indirimi düzenlemelerini içeren Ceza İnfaz Düzenlemesi yasasından 90 bin kişinin yararlanması beklenirken bu sayının 130 bin kişi olacağı öğrenildi. TBMM Genel Kuruluna gelmesi beklenen düzenlemeye dair tüm esaslar ve yapılan son dakika değişiklikler haberimizde.

On binlerce vatandaşın yakından takip ettiği ceza infaz yasası düzenlemesi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilmişti. Bu hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'na gelmesi beklenen düzenlemede ise bazı son dakika değişiklikleri olduğu öğrenildi.



Ceza İnfaz Düzenlemesine dair Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberinde yer alan o düzenlemeler.



CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİNDA KAPSAM GENİŞLETİLDİ



Söz konusu düzenlemede yapılan ilk değişiklilerden bir tanesi "Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası(ISSN) ve Uluslararası Standart Kitap numarası(ISBN) almayan süreli ve süresiz yayınların cezaevlerine alınmaması" maddesinde oldu. Bu madde düzenlemeden çıkadıldı. Teklifte yer alan bir düzenleme ise özel hayat ve özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlardan süreli hapis cezasına mahkum olanlar hakkında üçte ikilik koşullu salıverme oranı" kapsamında oldu. Bu suçtan ceza alanların ceza oranları aynen korundu ve cezalarında yüzde 50 oranında indirim yapılmayacak.



Koronavirüs İzni 8 Ay Olabilecek



Yine düzenlemenin en önemli düzenlemelerinden bir tanesi de denetimli serbestlik alanında yapıldı. Koronavirüs salgınının etkisini artırması ve devam etmesi durumunda Adalet Bakanlığı'nın her defasında 2 ay olmak üzere izin süresini iki kez uzatma yetkisi üçe çıkarıldı. Bakanlık gerekli görmesi halinde izin süresini toplamda 8 ay uzatabilecek.



Ayrıca AK Partili kurmaylardan elde edilen bilgilerde Ceza İnfaz Düzenlemesinin son haliyle 130 bin mahkumun düzenlemeden yararlanması öngörülüyor. Koşullu salıvermeden 50 binin üzerinde, açık cezaevinden ise 75 bin civarında mahkumun yararlanacağı dikkate alınıyor



Emlak365.com