AFAD Açıkladı: Acil Durum ve Deprem Çantasında Neler Olmalı?

Deprem Haftası nedeni ile özel bilgilendirmede bulunan T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) herkesin hazırlaması gereken deprem çantası hakkında bilgilendirmede bulundu.
AFAD Açıkladı: Acil Durum ve Deprem Çantasında Neler Olmalı?

Deprem Haftası nedeni ile özel bilgilendirmede bulunan T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) herkesin hazırlaması gereken deprem çantası hakkında bilgilendirmede bulundu. Özellikle de deprem riski yüksek olan illerde yer alan herkesin evinde deprem çantası olması gerektiği bilgisine yer verilen paylaşımda depremde çantasında olması gerekenler tek tek sıralandı.

DEPREM ÇANTASINDA OLMASI GEREKENLER NELER?

AFAD tarafından yapılan paylaşımda "Afet ve acil durum çantasındaki malzemeler, afet ve acil durumlar sonrasında, arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri ulaşana kadar sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir" paylaşımı ile herkesin deprem çantası hazırlaması istendi. Yapılan paylaşımda deprem çantasında olması gerekenler;

Su, ilk yardım malzemeleri, giysi, konserve gibi uzun süreli bozulmaya dayanıklı yiyecek, önemli evraklar, ilaç, pilli radyo, çok amaçlı çakı, düdük, battaniye, yağmurluk, hijyen seti, el feneri ve çöp poşeti olarak olarak sıralandı.

Son dönemde yaşanan depremlerin sayıları büyük bir hızla artarken konu hakkında açıklama yapan ve bugüne kadar yapmış olduğu başarılı tahminleri ile dikkat çeken ve deprem profesörü Ercan, Marmara bölgesinde 2 büyük deprem beklediklerini, Kuzey Anadolu kırığı üzerinde ise 8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşebileceğini söyledi. Türkiye'nin 2020 yılında yıkıcı 5 deprem gördüğünü hatırlatan Ercan 2023 yılına kadar depremlerin yoğunluk göstereceği bir döneme girildiğini yönünde uyarıda bulunmuştu.

Özellikle de depremlerin yaşanma riskinin daha yüksek olduğu fay hatları üzerinde bulunan illerde yaşayan kişilerin hem kendi hem de aile üyelerinin güvenliği için mutlaka deprem çantası hazırlaması öneriliyor.