AFAD Duyurdu! Balıkesir Sındırgı'da Deprem Meydana Geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Depreme dair detaylar AFAD tarafından açıklandı.
AFAD Duyurdu! Balıkesir Sındırgı'da Deprem Meydana Geldi!

Aktif fay hatları üzerine kurulu olan Türkiye'de depremlere devam ediliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son dakika bilgilendirmesine göre Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bir deprem meydana geldi.

BALIKESİR'DE DEPREM!

Akdeniz, Ege ve Marmara'da bir süredir orta ölçekli depremlerin sayısı artarken bu gece bunlara bir yenisi daha eklendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) son dakika açıklamasına göre bu gece saat 00:17'de Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bir deprem meydana geldi. AFAD bu depremin şiddetini 4.0 olarak duyurdu. Ayrıca depremin yerin 7 km altında meydana geldiği bildirildi.

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen deprem vatandaşlarda kısa süreli bir panik oluşmasına neden oldu. Deprem bölgesi olarak tanımlanan ve deprem gerçeği ile yaşamak zorunda kalan bölgede vatandaşlar gece gerçekleşen sarsıntı nedeniyle çok kısa süre devam etse de korku dolu anlar yaşadılar. Bu depremin çevre illerden ve Manisa'dan da hissedildiği açıklandı. Bölgede özellikle İzmir'de olan ve yıkıcı etkisi görülen deprem nedeniyle depreme karşı yüksek bir hassasiyet bulunuyor.

AFAD Duyurdu! Balıkesir Sındırgı'da Deprem Meydana Geldi!

CAN VE MAL KAYBI YOK

Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen depremin ardından herhangi bir mal ve can kaybı olmadığı tahmin ediliyor. Yetkili birimler tarafından yapılan açıklamaya göre bölgeden resmi makamlara herhangi olumsuz bir ihbarda bulunulmadığı bildirildi.

Öte yandan bölgede gerçekleşen her depremin ardından vatandaşlar ciddi bir panik içerisinde kendilerini bulunuyorlar. Bu nedenle deprem alanında uzman bilim adamları bilimsel verilerle yeni gelişmeleri yorumlayarak bilgilendirme yapıyorlar. Uzman isimlere göre bölgede yakın zamanda gerçekleşmesi muhtemel yüksek riskli bir deprem beklenmiyor. Fay hatlarındaki enerji birikimlerinin zaman zaman orta şiddetli sarsıntılarla açığa çıkmasının yüksek şiddetli depremleri engelleyici bir özelliğe sahip olduğuna ayrıca dikkat çekildi.