AFAD Kandilli Son Dakika Deprem Haberi! Muğla'nın Datça İlçesi Depremle Sallandı!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti kaç olarak açıklandı?
AFAD Kandilli Son Dakika Deprem Haberi! Muğla'nın Datça İlçesi Depremle Sallandı!

Türkiye'de deprem gerçeği bir defa daha ortaya çıktı. Muğla'nın Datça ilçesinde orta şiddetli bir deprem meydana geldiği bildirildi. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü birer son dakika açıklaması yaparak gerçekleşen depreme dair detayları kamuoyuna duyurdular.

MUĞLA DATÇA AÇIKLARINDA DEPREM

Yapılan son dakika açıklamasına görte deprem Ege Denizi'nde oniki adalar bölgesinde meydana geldi.Muğla'nın Datça ilçesine 31 km mesafede meydana gelen depremin şiddeti AFAD Deprem Dairesi tarafından 4.1 olarak açıklanırken Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin şiddetini 4.2 olarak açıkladı. 6,6 km derinlikte gerçekleşen deprem başta Datça olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

AFAD Kandilli Son Dakika Deprem Haberi! Muğla'nın Datça İlçesi Depremle Sallandı!

CAN VE MAL KAYBI YOK

Kısa süreli bir sarsıntıya neden olan deprem neticesinde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı da açıklandı. AFAD Deprem Dairesi bölgede resmi makamlara ulaşan herhangi bir olumsuz durumun olmadığını duyurdu. Muğla Valiliği de deprem neticesinde herhangi bir yıkım veya can kaybı olmadığını açıkladı.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde son iki yıldır yoğun bir şekilde orta şiddetli depremlerin meydana gelmesi bölge insanı tarafından depreme alışkanlık kazanılmasını sağlasa da yine de endişe ile karşılanıyor. Yaşanan bu endişe daha yüksek şiddetli bir depremin meydana gelip gelmeyeceğine dair panik oluşmasına neden oluyor. Bu konuda ise deprem uzmanlarının değerlendirmeleri daha çok önem kazanıyor.

Deprem uzmanları özellikle Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarında bir enerji birikimi olduğunu uzun bir süredir ifade ediyorlar. Ancak zaman zaman gerçekleşen orta şiddetli ve yıkıcı etki olmayan depremlerin bu biriken enerjinin boşalmasına fayda sağladığı bildirildi. Bu suretle de yüksek şiddetli depremlerin gerçekleşmesi de engellenmiş oluyor.