AFAD ve Kandilli son dakika deprem duyurusu! Erzurum, Mardin ve Bingöl'de hissedilen deprem!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Erzurum'da bir deprem meydana geldi. Çat ilçesinde gerçekleşen depreme dair teknik detaylar belli oldu. Deprem Erzurum, Bingöl ve Mardin'de hissedildi.
AFAD ve Kandilli son dakika deprem duyurusu! Erzurum, Mardin ve Bingöl'de hissedilen deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Bu açıklamaya göre Erzurum'un Çat ilçesinde bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen depreme dair tüm detaylar ilgili kuruluşlar tarafından açıklandı. 

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD ve Kandilli son dakika deprem duyurusu! Erzurum, Mardin ve Bingöl'de hissedilen deprem!

AFAD Deprem dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Erzurum'un Çat ilçesinde 23:30'da 4.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin 6.99 km derinlikte olduğu bildirilirken çevre illerden hissedildiği de bildirildi. 

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNÜ FARKLI AÇIKLADI

Aynı depremi kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise farklı şekilde açıkladı. Depremin Bingöl'de gerçekleştiğini duyuran Kandilli Rasathanesi bu depremin şiddetini ise AFAD Deprem Dairesi gibi 4.9 olarak ilan etti. AFAD ile Kandilli arasında zaman zaman deprem ölçümlerinde bazı farklılıklar olabiliyor. Uzmanlar daha önce bu konuda yaptıkları açıklamalarda bu farklılıkların çok önemli olmadığını bildirmiştiler.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Meydana gelen deprem Erzurum, Bingöl, Mardin ve Diyarbakır'da net bir şekilde hissedildi. Vatandaşların paniklemesine neden olan bu depreme dair AFAD Deprem Dairesi herhangi bir can ve mal kaybına ilişkin olumsuz ihbar olmadığı bilgisini duyurdu. İlgili valiliklerden de gelen haberlere göre bölgede depremden dolayı herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Sarsıntının vatandaşları panikletmesinin dışında depremin yıkıcı herhangi bir etkisi olmadı. 

BÖLGE AKTİF DEPREM KUŞAĞINDA

Depremin gerçekleşmiş olduğu bölge aktif deprem kuşağında yer alıyor. Çeşitli yıllar içerisinde Erzurum ve Bingöl arasındaki hatta önemli deprem meydana geldi. Bu depremlerin yıkıcı etkisi olmuş ve çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmiş, evler yıkılmıştı. Bu depremi uzmanlar şiddetli bir depremin habercisi olarak yorumlamadılar.