AFAD'dan Son Dakika Açıklaması: Erzincan'da Korkutan Deprem!

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Erzurum'da deprem olduğu duyuruldu. Erzurum'da deprem mi oldu, son dakika deprem haberleri, bugün deprem olan yerler, son depremler hangileri, Erzurum depreminin şiddeti kaç, nerede oldu, merkez üssü neresi?
AFAD'dan Son Dakika Açıklaması: Erzincan'da Korkutan Deprem!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Erzurum'da deprem olduğu duyuruldu. Yapılan açıklama ile depremin merkez üssü Kemah olarak ilan edilirken depremin şiddeti ise 4.3 olarak ilan edildi.

ERZURUM'DA DEPREM Mİ OLDU, 20 MART 2021 CUMARTESİ GÜNÜ ERZURUM DEPREMİ ŞİDDETİ VE MERKEZ ÜSSÜ, DEPREM NEREDE OLDU?

AFAD (T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile depremin merkez üssü daha önce de büyük depremlerle sarsılan ve büyük can kayıpları verilen Kemah olarak ilan edildi.

Deprem bugün saat 08:51 saatinde gelirken depremin şiddeti ise 4.3 olarak duyuruldu. Kemah Erzincan merkez üslü deprem yerin 7 kilometre altında meydana gelirken depremin şiddeti konusunda Erzincanlılar tarafından sosyal medyada yapılan ilk yorumlarda ise büyük panik yaşandığı dikkat çekti.

AFAD'dan Son Dakika Açıklaması: Erzincan'da Korkutan Deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan son dakika deprem açıklaması ile de depremin şiddeti 4.3 olarak ilan edilirken depremin merkez üssü Erzurum Kemah Aktaş olarak ilan edildi. Depreme hafta sonu olması nedeni ile evde yakalanan çok sayıda kişi kısa süreli büyük panik yaşarken koronavirüs salgını nedeni ile vatandaşlara evlerine girmeleri ve yapılacak olan açıklamaları takip etmeleri önerildi. Erzincan'da son büyük deprem 2011 yılında yine Kemah merkez üslü 2011 yılında yaşanmış, şehirde büyük panik yaşanmıştı. 1939 yılında yaşanan 7,9 şiddetindeki Erzurum depremi ise Türkiye'nin en büyük depremleri arasında yer almakta olup 11 şehirde hissedilmiştir.