Afrin'de Son Gelişmeler! Kaç Terörist Etkisiz Hale Getirildi?

Afrin’deki Son Durum Afrin de terör örgütü hedeflerine yönelik süren operasyonda son gelişmeler devam ediyor. ÖSO
Afrin'de Son Gelişmeler! Kaç Terörist Etkisiz Hale Getirildi?

Afrin’deki Son Durum

Afrin de terör örgütü hedeflerine yönelik süren operasyonda son gelişmeler devam ediyor. ÖSO

Afrin’deki Son Durum


Afrin de terör örgütü hedeflerine yönelik süren operasyonda son gelişmeler devam ediyor. ÖSO TSK desteği ile Afrin’in batısında bulunan El Hamam Köyü’nü ve çevre tepeleri terörist unsurlardan temizledi. Ömer Uşağı Köyü ve çevresindeki beş stratejik tepede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ve ÖSO tarafından teröristlerden alındı. ÖSO köyde çekilen görüntüleri yayınladı. Böylece yeni cephelerle beraber toplam 7 ayrı noktadan Afrin’e giriş sağlandı, özellikle son iki gündür yoğun çatışmaların meydana geldiği Burseya Dağı’ndan da yeni fotoğraflar medyaya gönderildi.

Afrin'de Son Gelişmeler! Kaç Terörist Etkisiz Hale Getirildi?

Burseyya Dağından Gelişmeler


Son iki gündür yoğun çatışmaların devam ettiği Burseya Dağında terör örgütünün uzun süre hazırlık yaptığı tünel, menfez, mevzi ve gözetleme kuleleri bulunduğu alanda da birlikler Türkiye sınırında bulunan birliklerden fırtına obüsleri ile yapılan saldırıda harekete geçen Türk Silahlı kuvvetleri desteklediği ÖSO güçleri ile uçaksavar ve ağır silahlarla teröristlerin bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı. Olumsuz hava koşullarına rağmen görüş mesafesinin düşmesi operasyona katılan birlikleri zorlasa da yavaş da olsa ilerleme sağlandı.

Üçüncü Şehit Haberi Geldi


Daha önce iki şehit daha verilen Afrin’de ki operasyonda en son yapılan harekatta yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı da şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş 25 yaşında ve evliydi.

Moraller Yüksek


Afrin’de ki operasyonlara katılan Türk askerlerinin moralinin çok yüksek olduğu gözlendi. Operasyonlara güle oynaya giden Türk askerleri vatan için her şeyi yapabileceklerini belirtti.

Afrin'deki Operasyonlarda Ne Kadar Terörist Etkisiz Hale Getirildi?


Günlerdir Türk Silahlı kuvvetleri ve ÖSO işbirliği ile Afrin’de devam eden operasyonda çok sayıda terörist öldürüldü. Türk Silahlı Kuvvetlerin’den yapılan açıklamaya göre Afrin’de cumartesi günü başlatılan “Zeytin Dalı Harekati” ile ilgili yapılan açıklamada şu ana kadar 260 PKK, KCK, PYD,YPG ve Daeş terör örgütüne mensup teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı kuvvetleri tarafından bölgede güvenlik ve istikrar sağlamak maksadıyla Afrin bölgesinde çeşitli terör örgütlerine mensup terörislerin etkisiz hale getirilmesi ile dost bölge halkını teröristlerin baskısından kurtarmak amacıyla 20 Ocak 2018 saat 17:00’da “Zeytindalı Harekatı” başlatılmıştı.