Afrin'de Son Gelişmeler! Terör Örgütünden Keskin Nişancı Tuzağı...

Zeytin Dalı Harekâtı bağlamında, Zeytin Dalı Harekâtının yapıldığı bölgeden yeni bilgilerin gelmesi sürüyor.
Afrin'de Son Gelişmeler! Terör Örgütünden Keskin Nişancı Tuzağı...

Zeytin Dalı Harekâtı bağlamında, Zeytin Dalı Harekâtının yapıldığı bölgeden yeni bilgilerin gelmesi sürüyor. İngiliz Reuters Ajansının verdiği son haberlere göre terör örgütü PYD örgütünün uzantısı Afrin Özyönetim Ofisi üstünden bir açıklama geldi.

Açıklamanın içeriğinde ise, Suriye devleti sınırlarında yapılan Afrin bölgesi operasyonu ile egemenliklerini çiğnendiği vurgusu geldi. Yükümlü oldukları vazifeyi yapma ve bu bölgenin korunması adına merkezi hükümete asker yerleştirme çağrısını gerçekleştirdi.

Afrin'de Son Gelişmeler! Terör Örgütünden Keskin Nişancı Tuzağı...

Siviller Kalkan Vazifesi Görüyor


Terör örgütünün keskin nişancılar yerleştirdiği Afrinde askerlerimize tuzak kurulduğu açıklandı. Terör örgütü militanlarının da Esed Rejimine sığındığı deklare edildi. Ülkenin başlattığı harekât sonrası terör örgütü üyeleri de sivilleri kendilerine kalkan yaptı. Boşalttığı menzillere de EYP tarafından mayın döşendiği iddia edildi. Bubi tuzakları kurdular.

Örgütün terk ettiği tüm bölgelerde gerekli temizliğin yapıldığı vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri bölge üstündeki gerek bomba düzeneklerini gerek mayınları gerekse de bubi tuzaklarını temizlemeye başladığı ifade edildi. Kontrolün ele geçirildiği bölgelerde ise güven içeren yerlerin oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı. Silahlı terör örgütü militanlarının Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilerleyişi karşısında geriye doğru çekildikleri ve sivil halkın arasına daldıkları tespit edildi. Sivil halkı da kendilerine canlı kalkan olarak kullandıkları görüldü. Militanların, sivil bölgelerde hendekler açtıklarını ve barikatlar kurduklarını ve sivillerin içinde bulundukları evlere keskin olan nişancıların yerleştirildiği öne sürüldü.

Güney Doğu Benzeri Hendekler


Silahlı terör örgütü militanlarının daha evvelden hem Doğu hem de Güney Doğu bölgelerinde uyguladıkları hendek kazma yöntemini Suriye sınırlarında da uyguladıkları tespiti yapıldı. Yerleşim merkezlerinin içerisinde hem hendekler açmak hem barikatlar kurmak hem de tuzaklar kurmak sureti ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin gelişini zorlaştırmayı amaçladığı iddia edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ise yerleşim yerlerine dair operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

Örgüt militanlarının Esat Rejimine sığındıkları haberi de geçildi. Esat Rejimine terör militanları çağrıda bulundu. Hem bölgenin korunmasını hem de Türk sınırına asker konuşlandırmasının yapılmasını talep etti. İngiliz Reuters Ajansının verdiği habere göre, açıklama terör örgütü Suriye kolu uzantısı Afrin Özyönetim Ofisi üstünden geldi.